Insändare

Använd Brädholmen utan att förstöra den

Insändare ,

Brädholmens planerade öde är förenat med häpnad.

När jag läste tidningen häpnade jag över planer som förefaller som någon form av utopi.

Låt juvelen Brädholmen i hamnen vara obebyggd och använd den för ändamål som ger möjligheter till arrangemang typ Latitud 57 och andra aktiviteter.

Denna ljusa fina yta centralt belägen i hamnen är unik. Att svamla om tiovåningshus är för mig fullständigt obegripligt.

Man har dessutom kanske glömt att ta hänsyn till det viktiga järnvägsspåret som passerar utanför.

En annan tomt som förbryllar mig är kvarteret Snäckan bakom Handelsbanken, en öken med parkeringsplatser, som lär ägas av ett Kalmarföretag idag. Hur kom det sig?

Man kan tänka sig att bebygga denna tomt med parkeringsplatser och kanske några affärer i bottenplan. Över denna yta kan någon typ av boende med Bovierastuk byggas. Hus i ett till två plan med små trädgårdar. Endast fantasin sätter gränser.

Jag tog för ett tag sedan med mig en stege. Två meter upp fick jag en utsikt över hamnen och Blå Jungfrun som var betagande. Tomten ligger nämligen högt.

Vid något tillfälle har jag talat med en företrädare för ett lokalt bostadsföretag och fått förståelse.

Är det inte dags att, när det händer så mycket positivt med staden, att man tar förnuftet till fånga och inte, i mitt tycke, sjabblar bort de mer realistiska alternativ som kan finnas?

Åke Henning

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.