Insändare

Allmänhet kan hjälpa gripa pyroman

Insändare Artikeln publicerades

Det måste vara väldigt otrevligt att bo i ett område där det av oförklarliga anledningar brinner 15-20 gånger på några månader

Personligen skulle jag känna ett stort obehag, att inte känna mig trygg när jag går och lägger mig. Men varför är ansvariga så ofattbart tafatta och fantasilösa? Man ber allmänheten om tips och ber alla vara observanta. Bra som ett första lite trevande steg. Men varför inte begära hjälp av mer professionella delar av samhället? Jag undrar hur ansvariga tänker, eller snarare inte tänker. Vi har många duktiga hemvärnsmän/ kvinnor. Dessutom börjar vi bygga upp en värnplikt igen. Varför inte låta 400-500 hundra av dessa personer hjälpa till. Jag menar naturligtvis inte att de ska patrullera med skarpladdade K-pistar. Självklart inte. Men dessa personer är vana att tyst ta sig fram i terräng. Låt dessa proffsiga personer "smyga" omkring och rapportera sina iakttagelser.

Jag är säker på att dessa personer skulle kunna hjälpa samhället att gripa psykopaten / psykopaterna som gör tillvaron otrygg för så många människor.

Stefan Almén

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.