Insändare

Insändare: Adolfson är desperat och mörkar

Insändare Artikeln publicerades
Tomas Arvidsson författare
Foto: Mats Holmertz
Tomas Arvidsson författare

I sin replik på min krönika i Barometern är samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson desperat. Han är så desperat att han försöker mörka sitt ansvar för idén om 200 nya båtplatser i Ängö hamn. Han har aldrig föreslagit det, påstår han.

Vad ska invånarna tro?

De boende i närheten av Ängö hamn fick i början av april i år personliga brev från samhällsbyggnadskontoret där de ombads lämna synpunkter på en ansökan om bygglov för fyra flytbryggor, vardera 75 meter långa. Situationsplan och ritningar bifogades brevet och synpunkter skulle lämnas skriftligen senast 23 april.

Om förslaget redan hade sågats i samhällsbyggnadsnämndens presidium, som Adolfson påstår, varför skulle det då ut på remiss? Enligt Barometern inkom 46 protester mot idén. Men när tidningen redovisar protesterna får man uppfattningen att sista ordet kanske inte är sagt i bryggstriden. Från kommunens sida talade man om en eventuell ny detaljplan. När tidningen frågar en medarbetare i kommunen om man har gett upp frågan blir svaret "Nej".

Även om idén inte uppstod i Adolfsons eget huvud så har han det yttersta ansvaret för stadsbyggnadsfrågor i Kalmar kommun. Det kan han aldrig förneka. Ta det, Adolfson och gör det tydligt. Skyll inte från dig. Kommunens politiska ledning måste ha modet och kompetensen att på tidigt stadium filtrera bort dåliga idéer.

I sin replik passar Adolfson på att försöka klippa till Arvidsson för hans tidigare kritik av universitetsbygget i gästhamnen. Vakna nu, Adolfsson. Den debatten är passé för länge sedan. Bygget har nominerats till Sveriges fulaste nybygge och betongklumparna står där och blir fler, men det är inget att gnälla om nu. För övrigt har Arvidsson alltid varit för ett starkt universitet i Kalmar.

Tomas Arvidsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.