Insändare

200 kronor mer räcker inte långt

Mona ,
Några hundralappar extra i pension räcker inte, menar insändarskribenten.
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT
Några hundralappar extra i pension räcker inte, menar insändarskribenten.

I tisdags var vi pensionärer verkligen på tapeten och de stora vinnarna i vårbudgeten.

Wow , jag väntade mig något sensationellt. Det fram hölls ju så tydligt i varje nyhet, men jag blev strax medveten om att det rörde sig om en skattesänkning på 200 kronor.

Men bara om du ligger på en pension mellan 10 000 och 30 000.

Alla de som ligger på 7 000 till 9 000 kronor då? Ska inte de räknas eller vad ligger bakom den gränsen ni har satt?

Jag har flera vänner som i likhet med mig inte lyckas nå den gränsen. Vad blir det av oss, ska vi bara ramla ännu längre ner på stegen?

Det finns ett uttryck som används väldigt mycket idag, Alla människors lika värde. Det tycker jag ni ska begrunda innan det hoppar ut ur munnen nästa gång.

Det sägs som någon slags slogan. Inte ens de styrande har insett vad som ligger i den meningen. Ni har ytterligare en del att jobba på.

Alltså återigen de som har det sämst får minst eller inget. Jag tycker mig ha hört det förr.

Om det hade varit så att jag tillhört gruppen som fått 200 kronor mer hade det räckt till ett paket smör, en ask smörgåsmargarin, tre liter mjölk, ett bröd och möjligtvis en liten ostbit.

I mitt fall, jag bor på landet, måste jag ta bussen för att handla. Jag handlar en storhandling plus en extra gång i månaden. Då går det 188 kronor till bussen. Så då har jag eventuellt 12 kronor över och för det får jag inte mycket.

Pensionärer skulle vara skattebefriade, vi har betalat skatt många gånger om. Jag har funderat på vem av er som fattar besluten som skulle nöja sig med en löneökning på 200 kr. Jag kan faktiskt inte komma på någon.