Två åtalas för mordförsöket i Virserum

Virserum Artikeln publicerades

Två män, 21 och 20 år gamla, åtalas för mordförsöket på en man i 40-årsåldern i Virserum i början av november. De ska också ha rånat offret på en stor summa kontanter.

Enligt förundersökningen behövde offret hjälp med att transportera en bil ut ur landet. Via en kompis fick han kontakt med 20-åringen som skulle hjälpa honom. När det visade sig att bilen som ska transporteras var skadad ska offret ha krävt 20-åringen på pengar.

Offret ska ha följt med 20-åringen till Storgatan för att få pengarna, men istället blev han överfallen av ett antal personer. Flera män förekommer i förundersökningen och vittnen har kunnat namnge fler än de två som nu åtalas. Men enligt åtalet är det 20-åringen och 21-åringen som hade kniv och stack mannen i 40-årsåldern i ryggen. I förundersökningen framgår det att de ska ha stuckit mannen varsin gång. En av dem, 21-åringen, ska också ha skjutit på mannen. Han medger själv att han hade en pistol, men att det var en leksak som är laglig att ha.

Båda de åtalades namn dyker upp i förundersökningen mindre än två timmar efter mordförsöket.

I samband med mordförsöket stals offrets plånbok, där han ska ha haft ungefär 10 000 kronor. Redan samma kväll greps en man som misstänkt, men han släpptes senare. De två männen som nu åtalas greps fyra dagar efter mordförsöket och häktades sedan.

Båda förnekar brott. Enligt 20-åringen ska han ha blivit avrådd från att ställa upp på att köra bilen eftersom han inte hade körkort och när han försökte dra sig ur menar han att offret blev arg och började slåss. 21-åringen som medger att han hade en pistol menar att han inte hade någon kniv. Ett vittne har dock i förhör berättat att 21-åringen visade honom kniv och pistol innan händelsen.

Åklagaren yrkar på att båda männen ska utvisas.