Tuffare politik ska locka flera väljare

Virserum Artikeln publicerades
John Hoffbrink ser fram mot kommunalvalet och hoppas på ett fördubblat inflytande de kommande fyra åren.
Foto: Tommy Nilsson
John Hoffbrink ser fram mot kommunalvalet och hoppas på ett fördubblat inflytande de kommande fyra åren.

Sverigedemokraterna hoppas kunna fördubbla antalet platser i kommunfullmäktige efter valet. Tuffare integrationspolitik, bättre ordning och ett mildare företagsklimat står högt på agendan.

I valet 2014 fick partiet fem mandat men listettan John Hoffbrink menar att tio platser är realistiskt.

– Det går bra för oss i hela landet. Allt fler människor är beredda att satsa på ett parti som vågar förändra och säga stopp. Många andra har ju till och med härmat vår restriktiva flyktingpolitik men kommer troligen att ända sig efter valet. Det gör inte vi.

John Hoffbrink vill också bedriva en tuffare integrationspolitik lokalt.

– De som har fått uppehållstillstånd måste lära sig svenska så fort som möjligt, så man kan börja jobba och betala skatt. De som saknar vilja att anpassa sig till vårt samhälle ska inte vi försörja. De får helt enkelt återvända till sitt hemland.

Sverigedemokraterna anser att polisbristen på landsbygden måste lösas snarast möjligt. John Hoffbrink kan tänka sig lokala lösningar.

– Får vi inte fler poliser bör kommunen hyra in vaktbolag som till de mest utsatta platserna, säger han. Alternativet kan vara betalda nattvandrare. Det är ett himla liv om nätterna i vissa områden och det måste få ett slut.

John Hoffbrink vill också se ett bättre företagsklimat i kommunen och ett mera aktivt arbete för att locka just nya företag att etablera sig.

– Vi måste marknadsföra Hultsfred mera. Michel Leijonhud på kommunen verkar vara rätt man att leda det arbetet.

John Hoffbrink hyllar däremot äldreomsorgen i Hultsfreds kommun.

– Efter valet hoppas jag vi kan vara ett av de ledande partierna i den fortsatta utvecklingen.