Höga böter efter våldsam krasch

Rosenfors Artikeln publicerades
Enligt medpassagerare ska det ha gått i över 200 innan kraschen. Föraren själv säger att han körde i högst 90-100.
Foto: Räddningstjänsten
Enligt medpassagerare ska det ha gått i över 200 innan kraschen. Föraren själv säger att han körde i högst 90-100.

En man i 25-årsåldern har dömts till dagsböter på totalt 27 000 kronor i sviterna efter den allvarliga bilolyckan utanför Rosenfors för drygt två år sedan.

Mannen ska också betala tillbaka advokatkostnader på närmare 30 000 kronor till staten.

Då mannen, enligt tingsrätten, ska ha kört mycket fort i det hala väglaget och flera medpassagerare fick svåra skador, dömdes mannen för både vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada.

Mannen själv nekar till alla anklagelser och har hävdat att han körde i 90-100. Han har berättat att han inte märkte att det var halt och att "det släppte" när han lade i femman efter Målillarondellen. Medpassagerarna har dock vittnat om hastigheter över 200 kilometer i timmen.

Sammanlagt färdades fyra män i bilen, samtliga i 20-30-årsåldern, och föraren klarade sig lindrigast undan kraschen. En av de andra männen ådrog sig ett flertal frakturer i huvudet och resten av kroppen men även blödningar och kärlskador i hjärnan. De båda andra passagerarna drabbades också av frakturer samt, en av dem, lung- och leverskador.

De tre männen yrkade genom sin advokat skadestånd för kränkning på 25 000 kronor vardera gentemot bilens förare. Detta ogillades av tingsrätten som menar att detta, mer eller mindre, skulle ha krävt att 35-åringen körde i diket med flit. Trion krävde inget skadestånd för sveda och värk.