Stabilt vardagsjobb ska ge ny valseger

Hultsfred Artikeln publicerades
Lars Rosander, Åsa Landberg, Martina Johansson och Ulf Larsson känner att Centerpartiet har medvind inför kommunalvalet.
Foto: Tommy Nilsson
Lars Rosander, Åsa Landberg, Martina Johansson och Ulf Larsson känner att Centerpartiet har medvind inför kommunalvalet.

Centerpartiet vill inte servera fett valfläsk som riskerar att härskna innan årsskiftet. I stället lovar man att fortsätta att jobba metodiskt för invånarnas vardag i stort och smått.

Partiets lokala valprogram innehåller inga löften som sticker i ögonen och det är heller inte meningen, påpekar kommunalrådet Lars Rosander (C).

– Vi har inte som tradition att lova en massa omvälvande saker inför valet, säger han. Däremot vill vi ha en vardag som funkar för alla, oavsett var man bor i kommunen.

– Vårt löfte är att jobba för hela kommunens bästa, på det sätt som vi har gjort sedan valet 2010.

På temat stora beslut menar Lars Rosander att man, redan under den gångna mandatperioden, fattat flera som sträcker sig långt in och, i vissa fall, till och med förbi den kommande mandatperioden.

– Det allra största är ju utbyggnaden och upprustningen av våra äldreboenden men till exempel även byggandet av en ny förskola i Hultsfred.

Under den gångna mandatperioden har Centerpartiet, och övriga Allianspartier, haft ett nära samarbete med vänsterblocket. Den stora flyktingvågens konsekvenser har inte heller lämnat utrymme för tids- och kraftödande konflikter.

– Vi har haft ett bra diskussionsklimat och samarbete, säger Ulf Larsson, fjärdenamn på partiets valsedel. Jag tror det är tack vare att alla partier släpps in och får vara med. PÅ det sättet kan vi hitta kompromisser som alla accepterar. Bra förslag tar sig fram, oavsett var de kommer från.

– Fast det är nog ändå bäst för kommunen om vi fortsätter att sitta vid rodret.

Centerpartiet har elva mandat i kommunfullmäktige sedan förra valet. Då var man bra nära att få tolv men föll tillbaka när den allra sista valkretsen räknades.

– Vi vill naturligtvis öka antalet mandat som alla andra partier, säger Lars Rosander. Men det skulle kännas litet förmätet att basunera ut några siffror så här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.