Sidvagnsträff för funktionshindrade

Hultsfred Artikeln publicerades

En gång om året träffas Svenska sidvagnsklubben Svea för att ge personer med funktionshinder en åktur. För allra första gången träffas de i Virserum.

Christin Persson har åkt sidvagn förut, och är förväntansfull inför dagens åktur. De är på väg till Målilla hembygdspark för att dricka kaffe och fika.
– Fläktar det lite? frågar hon Torbjörn Lavesson som ska köra den vita motorcykeln.
– Jo lite grann, vi stänger den inte helt. Då blir det för varmt, säger han och pekar på taket som fälls ner över sidvagnen.
Alla har själva fått välja vilken vagn de vill åka i, och Christin Persson fastnade fort för den stora vita.
– Den här är fin. Jag har inte suttit i en sådan här gammal förut, säger hon om cykeln från 1974.
– Då var jag så liten, jag gick nog i skolan då, berättar Christin Persson.
50 ekipage var anmälda till lördagens åktur, och passagerarna kom från både Hultsfred och Vimmerby. Margaretha Ottosson är ordförande i föreningen För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning (FUB).
– Det är en fantastisk känsla. De har sett fram emot det här länge och pratat om det ända sedan vi fick beskedet, berättar hon.
Det är den 39:e gången som Jambo run körs i Sverige och det är femte gången som träffen ordnas i kommunen, men eftersom Hultsfreds MC-klubb står utan lokal så förlades träffen till Virserum i stället. Allt arbete sker ideellt och Virserums mc-klubb ställde upp med campingplatser.
– De har hjälpt till otroligt, vi är så tacksamma mot dem. Allt mat är donerad av butikerna i Virserum, säger Ingvar Nilsson, samordnare för träffen.
Christin Persson.
Margaretha Ottosson