S vill ha rockprofil på äldreboenden: ”Häftigare ålderdom”

HULTSFRED Artikeln publicerades

Socialdemokraterna i Hultsfred vill ”skapa mer ljuv musik på äldreboendena i Hultsfred”. Partiet föreslår till exempel att rockprofiler ska skapas på rummen likt de som finns på hotell Hulingen.

"Våra äldre är värda en häftigare ålderdom”, skriver Tomas Söreling och Tommy Rälg i sin motion.

Vid en presskonferens i Hultsfred på fredagseftermiddagen presenterade Socialdemokraterna sina idéer. Där slår man fast att de äldre som i dag bor på kommunens äldreboenden kan kallas för den riktiga rockgenerationen eftersom de upplevt både Elvis, Beatles och Abba under deras storhetstider.

”Varför ska man då inte kunna få tag med sig intresset vidare in på våra äldreboenden nu när vi dessutom bygger om och nytt”, frågar sig Tomas Söreling och Tommy Rälg.

Ett av rummen med rockprofil på Hotell Hulingen i Hultsfred.
Foto: Daniel Svensson
Ett av rummen med rockprofil på Hotell Hulingen i Hultsfred.

De föreslår att olika rum på äldreboendena kan få olika rockprofiler, att väggar kan kläs in med skivor och lp-fodral och att konserter och pubkvällar arrangeras på boendena.

”Våra äldre är värda en häftigare ålderdom som innebär att kulturen följer det livslånga lärandet”, står det i motionen som nu lämnas till fullmäktige i Hultsfred.

Tomas Söreling och Tommy Rälg föreslår att socialnämnden tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att återkomma med förslag på hur intentionerna i motionen kan förverkligas.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.