Missing People söker försvunnen person

Hultsfred Artikeln publicerades

I ett Facebook-inlägg söker nu organisationen Missing People efter en 49-årig man som varit försvunnen sedan den 5 november och som senast sågs i Fröreda utanför Järnforsen.

Enligt organisationen hade mannen vid försvinnandet troligen på sig en mörkgrå halvlång vinterjacka, grönbeige keps, mörka byxor och gymnastikskor.

Organisationen uppmanar den som har tips att ringa polisen på 114 14.

Enligt Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö, misstänker polisen inte att det är någon fara för mannens liv och hälsa i nuläget.

– Vi har kollat via sjukhus så han inte är inlagd eller att han är i arresten eller liknande och det är han inte. Och efter det är han anmäld försvunnen. Vi har varit inne i hans lägenhet också, och där var han inte och det var inga tecken på brott, säger han.

– Men han är anmäld försvunnen, så om han blir kontrollerad någonstans dyker det upp i våra datorer, och då kan vi berätta detta för honom och så får han göra vad han vill med den informationen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.