Många ställer upp för branddrabbad familj

Vena Artikeln publicerades
Elinor Holm och hennes familj får bo i värdshuset tills vidare. Många hjälpsamma människor har också skänkt bland annat kläder.
Foto: Tommy Nilsson
Elinor Holm och hennes familj får bo i värdshuset tills vidare. Många hjälpsamma människor har också skänkt bland annat kläder.

Elinor Holm och hennes familj förlorade allt när deras hem totalförstördes i en brand för en vecka sedan. Men många har engagerat sig och skänkt både saker och pengar för att bidra till en nystart.

Redan samma dag som familjens villa brann fick man tills vidare flytta in i en ledig lägenhet i värdshuset i Vena. Samtidigt startades en insamling, med värdshuset som bas, och familjen har fått ta emot en stor mängd av, framför allt, kläder, men också andra nyttoprylar, samt möbler.

– Vi är så tacksamma för att så många vill hjälpa oss, säger Elinor Holm. Det visar att det finns en sammanhållning i en ort i en krissituation. I normala fall tänker man inte så mycket på det, utan allt bara rullar på normalt.

– Nu ringer många och stöttar och frågar vad vi behöver.

Elinor Holm berättar att familjens öde engagerat människor även utanför Vena.

– Man har till och med kommit ända från Virserum. Och nu har vi kläder så vi nästan drunknar. Vi kan inte tillgodogöra oss allt utan vi får skänka en del vidare till andra behövande.

Familjen Holms hem brandhärjades under tisdagen förra veckan. Sannolikt var det en överhettad mobiltelefonladdare som gjorde att en säng antändes. Lågorna spred sig sedan mycket snabbt och på kort tid villan bortom all räddning.

Familjen Holms villa totalförstördes i branden förra tisdagen.
Foto: Tommy Nilsson
Familjen Holms villa totalförstördes i branden förra tisdagen.

– Första dagarna var hemska och det känns fortfarande jobbigt att se huset, säger Elinor Holm. Jag är där då och då för att leta efter vår försvunna katt. Den har varit synlig efter branden och vi hoppas att den kommer tillrätta till slut.

Elinor Holm, som till vardags jobbar inom hemtjänsten, ägnar sin lediga dag åt att försöka minnas, och skriva ner, vilka saker som fanns i villans olika rum.

– Det är försäkringsbolaget som vill ha detta och det är inte lätt. De stora sakerna minns man men det är så mycket annat som gått förlorat.

Hon hoppas kunna flytta in i ett nytt hus på sikt.

– Vi vill ju gärna bo kvar i Vena, eftersom vi trivs så bra här.