Husägare släckte brand – med snö

Mörlunda Artikeln publicerades

Strax före klockan 15 på lördagen larmades räddningstjänsten om en brand i fritidsbostad i Kristineberg mellan Mörlunda och Målilla.

Branden hade orsakats av eldning i en insatskamin.

– Något har blivit fel för det har blivit väldigt varmt och gått ner i golvet och då har det börjat brinna i en balk vilket har gjort att det blivit lite rökutveckling och en glödbrand i golvet på fastigheten, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Hultsfred.

Fastighetsägaren upptäckte själv branden och agerade snabbt genom att både bryta upp golvet och lägga på snö samt genom att bära ut materialet.

– Vi har egentligen bara fortsatt i samma inriktning och frilagt golvet och tagit ut materialet runt omkring för att se till att det inte finns någon värmespridning eller fler glödbränder, säger Bowein.

Hela räddningsinsatsen var över på cirka 40 minuter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.