Hyresgäst kunde inte sova – restaurangägare vräktes

Hultsfred Artikeln publicerades

En hyresgäst i Hultsfred kunde inte sova på grund av kraftiga störningar från restaurangen nedanför. Ett år senare vräktes restaurangägaren och nu får hyresgästen en månadshyra i kompensation.

Enligt Hyresgästföreningen var störningarna så omfattande att hyresgästen under nästan ett års tid fick tillbringa nätterna i vardagsrummet i stället för sovrummet.

– De anställda kunde jobba sent, folk kom och gick, det hördes gap och skrik efter stängningsdags. Restaurangägaren tvättade nattetid och ibland kunde folk stå och banka på dörren för att bli insläppt, säger Lena Andersson, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen region Sydost i ett pressmeddelande.

Störningarna rapporterades till hyresvärden och senare till Hyresgästföreningen. Efter ett domstolsbeslut vräktes restaurangägaren och nu kompenseras hyresgästen med en månadshyra av hyresvärden.

– Jag har haft en god kontakt med hyresvärden. Det krävs mycket för att kunna gå vidare med en uppsägning och dessutom få rätt i domstol, säger Lena Andersson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.