Blixtnedslag orsakade brand

Ekelid Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

På midsommaraftonskvällen kom larm om en skogsbrand i Ekelid utanför Hultsfred. Förmodligen ska det ha rört sig om ett blixtnedslag.

Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en brand på cirka 25 gånger 25 meter. Trolig orsak är ett blixtnedslag under torsdagen.

– Det är rätt tydliga tecken på att blixten har slagit ner. Det har legat och brunnit ett tag innan den upptäcktes. Lyckligtvis har den spridit sig väldigt sakta och därav den ringa omfattningen, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten fick snabbt branden under kontroll och vid 19.30-tiden räknade man med att vara kvar i cirka en timme för eftersläckning och efterbevakning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.