20-åring åtalas för knivattack efter krock

VIRSERUM Artikeln publicerades

Först en bilkollision och sedan uppgifter som går isär.

Klart är att en 21-årig man fick ett djupt skärsår i armen.

Nu åtalas en 20-årig man för grov misshandel i Virserum.

Det hela inträffade sent på kvällen den 21 november. Två män från Virserum körde bil på en väg i ett bostadsområde när det plötsligt dök upp en annan bil så snabbt att de inte hann väja utan bilarna kolliderade.

Målsäganden, en 21-årig man som var passagerare i den första bilen, berättar i förhör att han gick fram mot den andra bilen för att se hur det var med mannen, 20-åringen, som körde. Då hoppade föraren, enligt målsäganden, ut med dragen kniv och började hugga efter honom. Målsäganden lyckades hoppa undan en gång, men fick ett djupt skärsår i vänster arm när han försökte värja sig. Han ska också ha träffats av kniven i nacken när han vände sig om och flydde från platsen.

Två dagar senare ändrade dock 21-åringen sin historia och sade då i förhör att han nu är helt säker på att 20-åringen inte hade en kniv och att han själv måste ha fått sina skador i samband med kollisionen. Han kunde inte förklara exakt hur det skulle ha gått till.

Den 20-årige mannen förnekar brott och berättar en helt annan historia där det inte ingår någon kniv över huvud taget. Däremot skulle han ha blivit jagad och hotad av 21-åringen och dennes kompis.

Men 20-åringen åtalas trots sitt nekande för grov misshandel. Enligt åtalet visade 20-åringen ”särskild hänsynslöshet och råhet” när han flera gånger högg med kniven mot 21-åringen.