Vill röra om i grytan

Högsby Artikeln publicerades

Suppleanten i Sverigedemokraternas lokalavdelning i Högsby och tidigare fullmäktigeledamoten Sven-Erik Karlsson, Berga vill att det i alla landets kommuner ska finnas liknande ungdomsgäng som det i Forserum.

En grupp ungdomar i Forserum har under de två senaste åren trakasserat somalier. Detta framgår av en artikel i tidningen Expo, som publicerades på fredagen.

Tidigare i år väckte det stor uppmärksamhet då Sven-Erik Karlsson (SD) föreslog att Anders Behring Breivik, som låg bakom förra sommarens terrordåd i Norge, föreslog att Breivik skull få asyl i Sverige.
I ett uttalande har Sven-Erik Karlsson sagt:

– Ett sånt "gäng" som rör om i grytorna borde finnas i alla Sveriges kommuner, det är ju helt uppenbart att det har gått för långt med invasionsindustrin i Sverige, alltför många skor sej på invandringen.

    Detta hade Sven-Erik Karlsson (SD) skrivit i anslutning till en artikel på den främlingsfientliga sajten Avpixplat.

    Tidningen Expo har även varit i kontakt med Bernt Limegård (SD), vice ordförande i den lokala partistyrelsen, som har uppgett att man partiet tar avstånd från Sven-Erik Karlssons (SD) sätt att uttrycka sig.

    I en kommentar till P4 Kalmar säger Sven-Erik Karlsson att han mejlat partiet, och avser att lämna sina uppdrag.

    – Jag har sagt upp mig definitivt. Det är tack vare Expo. De hindrar ju att man skriver sina egna åsikter, säger han till P4 Kalmar.