Ullared2 stäms av Gekås

Högsby Artikeln publicerades

Lågpriskedjan Ullared2.se, med varuhus i bland annat Högsby, stäms nu av varuhuset Gekås i halländska Ullared.

Boris Lennerhov, vd för Gekås, hävdar att folk blandar ihop de båda företagen och att Gekås tar skada av det. Därför tänker man i dag, torsdag, lämna in en stämningsansökan.
De två företagen har samma grundare. Göran Karlsson var den som startade Gekås i Ullared, men han har sedan flertalet år tillbaka inte längre någon koppling till Gekås.
Han driver numera Ulla-red2.se, en växande butikskedja som förra året invigde ett lågprisvaruhus i bland annat Högsby och som i dag inviger ett nytt varuhus i Åstorp.

Ullared i folkmun
Gekås nuvarande ledning gillar inte namnet på Göran Karlssons nya företag. Barometern-OT lyckades inte nå vd Boris Lennerhov för en kommentar under onsdagen, men till Sveriges Radio Halland säger han i en intervju:
- Vi heter ju Gekås, men i folkmun är vi Ullared. Därför tror folk att vi står bakom Ullared2 också. Det skapar badwill för oss, förklarar Boris Lennerhov.

Badwill
Enligt honom har Gekås fått 1 000-tals telefonsamtal som har rört konkurrenten Ullared2.
- Fastighetsägare, kommunpolitiker och journalister ringer när Ullared2 ska öppna på en ny ort. Alla människor tror ju att det är Gekås i Ullared som ligger bakom, men de här varuhusen är något helt annat än Gekås och det betyder badwill för Gekås. Vi tar skada av det, anser Boris Lennerhov.

Inga kommentarer
Han tycker att han måste försvara Gekås namn.
- Vad skulle hända om en möbelhandlare plötsligt öppnade ett Ikea2? säger Boris Lennerhov.
Från Ullared2:s sida ville man på onsdagen inte kommentera uppgifterna om stämningen, utan vd Benny Andersson ville avvakta tills den har lämnats in till tingsrätten och han har kunnat ta del av innehållet.
Det var via media som han fick beskedet om Gekås planer på en stämning.
- Jag tycker att de borde ha tagit en diskussion med mig först, säger Benny Andersson.