Student med toppbetyg blir volontär i Tyskland

Högsby Artikeln publicerades

Allra bäst av studenterna i Högsby är Henrik Holm, som hade MVG i samtliga ämnen och närmast väntar jobb som volontär i Tyskland.

– Jag ska vara i Tyskland under tio månader och framför allt kommer jag lära tyskarna att bli bättre att tala engelska. Det blir säkert en intressant och lärorik period. När jag kommer hem väntar fortsatta studier, men jag vet ännu inte riktigt vad det blir, säger Henrik Holm.
Studentfirandet i Högsby hade för första gången förlagts till hembygdsparken i Lanhagen, vilket visade sig vara ett lyckat alternativ.
– Normalt sett brukar vi en lastbil vid skolan, men lyckades i år inte få tag på någon. Eftersom gick väldigt bra i Lanhagen kanske vi fortsätter där till kommande år, säger rektor Elisabet Bjuvsjö.
Först ut bland talarna var en av de nybakade studenterna Glen Hermansson, som ett på härligt sätt blandade allvar och ironi.
– Det kanske mest positiva med dagens studenter är att de vill lära sig mer samt att de löser problem och är kritiska. Vår gymnasieskolan hävdar sig i flera sammanhang väl och Högsby har det gymnasium i landet, som lyckas bäst med att få eleverna att fullfölja sin utbildning på tre år, sade verksamhetschef Anders Johansson i sitt tal till studenterna.