SD-anhängare vill ge Breivik asyl i Sverige

Högsby Artikeln publicerades

– Jag står för vad jag har skrivit och tycker att vi kan ge Anders Bering Breivik asyl i Sverige på samma sätt, som vi har gjort med exempelvis krigsförbrytare från Irak, säger Sven-Erik Karlsson (SD), Berga.

Under förra mandatperioden representerade Sven-Erik Karlsson Sverigedemokraterna som ledamot i Högsby kommunfullmäktige, men avgick till följd av hälsoskäl inför det senaste valet. Han är fortfarande engagerad inom Sverigedemokraterna och ingår som suppleant i lokalavdelningens styrelse.

Av en artikel i tidningen Expo framgår att Sven-Erik Karlsson i kommentarer på den invandrarfientliga sajten Avpixlat skrivit flera rasistiska inlägg. Upprepade gånger har Sven-Erik Karlsson skrivit om förra sommarens terrordåd i Norge. Förnågra månader sedan skrev han på Avpixlats kommentarsfält följande:
" Varför kan inte Sverige ge asyl till Brejvik? Vi låter ju Saddam Husseins general Muhammed Al-Hashini få PUT (permanent uppehållstillstånd). Hur många människor har han tagit livet av månntro? Argumentet människors lika värde gäller bara ibland".

I en annan kommentar på sajten kritiserar han sorgemanifestationen i Oslo, som hölls efter Breiviks terrordåd på detta sätt:
" På ett torg i Oslo har 40 000 godhetsapostlar visat sitt hat mot en ensam kille, som satt sej in i faran med islam, vilket gjorde att det slog över för honom och därmed begick han det hemska brottet på Utöya!" Hur länge ska drevet gå, jag tar honom inte i försvar, men att hålla på som man gör är inte heller rätt".
– Jag står för vad jag har skrivit och har i dessa kommentarer förklarat mina ståndpunkter, säger Sven-Erik Karlsson till Barometern-OT.