Polisjakt på vägar kring Ruda

Ruda Artikeln publicerades

Vid 15-tiden på onsdagen inleddes en polisjakt efter en bil på småvägar kring Ruda. Två män misstänks nu för en rad brott.

En polispatrull försökte stoppa bilen, men bilföraren smet från platsen. Därefter inleddes en jakt i hög fart på framför allt småvägar i trakten kring Ruda.

– När polisen startar ett efterföljande tar man alltid hänsyn till hur det ser ut på platsen och om det finns människor i närheten som skulle kunna utsättas för fara. Det här hände på mindre grusvägar och det var befogat med ett efterföljande, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Först efter 20 minuters jakt undan rättvisan lyckades en annan polispatrull preja och få stopp på bilisten. Ytterligare två polispatruller åkte till platsen för att hjälpa till med att frihetsberöva de två personerna i bilen. Ingen person kom till skada under polisjakten.

Föraren, en man i 45-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken och ringa narkotikabrott. Bilen tillhörde passageraren som låtit kompisen köra trots att han inte hade körkort. Passageraren, en man i 35-årsåldern, misstänks för narkotikabrott eget bruk, tillåtande av olovlig körning och brott mot knivlagen eftersom han hade en kniv på sig.

De två männen togs in till förhör och provtagning och släpptes sedan på fri fot.

– Oavsett var det händer är det alltid en stor trafikfara när drogpåverkade personer är inblandade. Det finns alltid stor risk för att andra kan skadas, säger Robert Loeffel.