Nu ska de missade soptömningarna åtgärdas

Högsby Artikeln publicerades
Foto:Arkiv

Problemet med missade soptömningar i Högsby, Hultsfred och Vimmerby har inte undgått någon. Nu har representanter för Reno Norden, Östra Smålands Kommunalteknikerförbund och Vimmerby Energi och Miljö träffats för att försöka åtgärda problemen.

På mötet som hölls under torsdagen var Peter Ekholm, Reno Nordens vd med och han meddelande att extra resurser nu kommer att tillsättas för att åtgärda problemen med de missade tömningarna. Det innebär att fler chaufförer och fler administrativa resurser behövs på plats i de drabbade kommunerna.

I det pressmeddelande som skickades ut efter mötet säger Peter Ekholm att Reno Norden vill göra allt för att situationen ska bli bättre för kunderna i de drabbade kommunerna.

Både representanterna från ÖSK och Vimmerby Energi och Miljö uppskattade mötet med Reno Nordens vd. Enligt pressmeddelandet förklara dem att sophämtningen är en fråga av största prioritet för både dem och deras kunder.

För att förhindra att ett nytt sopkaos uppstår kommer kommunerna framöver att ha löpande avstämningar med Reno Norden. Man vill på så sätt säkra att missade tömningar hanteras på rätt sätt.