Misshandel med tortyrinslag ledde till över fem års fängelse

Högsby Artikeln publicerades
Foto:Polisen

Det blir ett långt fängelsestraff för den så kallade tortyrmisshandeln i Högsby kommun under juli.

Den åtalade 33-åringen döms till fängelse i fem år och fyra månader. Dessutom ska han betala över 140 000 kronor i skadestånd till offren.

En söndagskväll i juli i år var två män ute och körde i Högsby­skogarna. Bilfärden var vild och slutade i diket­ intill en grusväg. De två männen ska då ha ringt efter en tredje man som bodde i närheten för att få hjälp att dra upp bilen ur diket. Efter bärgningen åkte de tillsammans till den tredje mannens bostad.

Väl i bostaden, och senare under kvällen, uppstod en konflikt mellan­ de tre männen. Den 33-årige mannen, vars bostad kompisgänget befann sig i, ska då ha anklagat en av de besökande männen för att stjäla elektronikprylar ur hans hem och blivit förbannad.

Ilskan 33-åringen kände ska ha fått honom att misshandla gästen med både motorsåg, kniv och slag så brutalt att gästen överlevde med nöd och näppe. 33-åringen sköt gästen i armen­ och misshandlade även den andra av de två gästerna.

En av punkterna 33-åringen döms för är synnerligen grov misshandel, bland annat handlade det om att han sågade en av männen med motorsåg i låret.

I samband med en husrannsakan i 33-åringens bostad i Högsby kommun fann polisen­ även en cannabisodling i ett av rummen i villan.