Man döms för olaga hot och misshandel

Högsby kommun Artikeln publicerades

En man i 35-årsåldern från Högsby kommun döms nu till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för att ha hotat och misshandlat sin fru.

Han ska bland annat ha tagit ett strypgrepp om hennes hals, knuffat henne, trampat henne på foten och slagit henne med händerna och med en toffel. 35-åringen hotade även sin fru till livet genom att säga till hennes pappa att han skulle skicka hem hustrun i två delar i en kista.

Enligt kvinnan handlar konflikterna om att mannen inte tar hand om sin familj och spelar bort deras pengar. 35-åringen har dock nekat till brott och menar att hustrun är svartsjuk på grannfrun som han brukar hjälpa på olika sätt. Men tingsrätten anser att kvinnans berättelse präglas av stor trovärdighet och att den även styrks av ett rättsintyg från en läkarundersökning.

35-åringen döms därför för olaga hot och misshandel till samhällstjänst. Om fängelse hade valts som påföljd hade straffet blivit två månader. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på totalt 8 000 kronor för kränkning, sveda och värk.