Bil började brinna under färd

Högsby Artikeln publicerades

Strax efter halv nio på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en brand i en personbil på väg 34 i Ekebygärde, söder om Högsby.

Enligt räddningstjänsten ska bilen ha börjat brinna under färd. Samtliga inblandade personer ska ha tagit sig ut ur bilen och klarat sig oskadda.

På grund av branden stängdes vägen av i båda riktningar och klockan 09.20 var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen. Branden var då släckt och trafiken hade även släppts på i norrgående riktning.

– Bilen står mitt i vägen så vi hoppas kunna få dit en bärgare så fort som möjligt, säger Sabine Hedlund, inre befäl på räddningstjänsten i Oskarshamn.

I nuläget är det okänt varför bilen började brinna.

– Vi vet inte mer än att det började brinna under bilen, säger Sabine Hedlund.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.