Kallade på polisen efter skallning – blev själv anmäld

Fågelfors Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

I natt fick polisen i uppdrag att utreda vem som skallade vem när två personer anklagade varandra för exakt samma brott.

Polisen kallades runt midnatt till Fågelfors efter att man fått in larm om misshandel, olaga hot och stöld. En man påstår att tre personer varit inne i hans lägenhet och tagit en telefon. När han konfronterade männen ska ett bråk uppstått varpå lägenhetsinnehavaren ska ha blivit skallad. I samband med bråket ska en av de tre männen dragit fram en kniv.

Men när polisen skulle förhöra de misstänkta gärningsmännen fick historien en vändning.

– När patrullen pratade med dem så anklagade de den första målsägaren för samma brott. De menar att det var han som skallade och att det var han som var beväpnad med kniv, säger Christer Karlsson inre befäl på polisen i Kalmar.

Ingen person har kommit till skada, men ärendet skapar viss huvudvärk hos polisen.

– Det är ganska rörigt. Vi får se om vi kan reda ut vem som har gjort vad egentligen.

Ingen har blivit frihetsberövad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.