Förfalskade nummerplåt – åtalas

Högsby Artikeln publicerades
Foto: Naina Helén Jåma/TT

En 41-årig man åtalas nu för att ha haft en falsk registreringsskylt på sin bil.

Det var i januari som en polispatrull stoppade mannen i sin bil på Kyrkogatan i Högsby. Efter en kontroll framkom det att bilen hade falska skyltar, att bilen hade körförbud och att skatten var obetald.

I förhör med polisen berättade mannen att bilen ”avskyltades” en tid före det att han stoppades. Eftersom skatten inte var betald hade han inte kunna få tag i nya skyltar och då han inte ville att det skulle ”lysa” om bilen tog han och monterade skyltarna som tillhör hans mammas bil.

Eftersom mannen erkänt kan målet nu avgöras utan huvudförhandling. Åklagarens påföljdsförslag landar på sammanlagt 11 000 kronor i dagsböter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.