Bar kniv på skola – och hotade lärare

Högsby kommun Artikeln publicerades

Den 16-åriga pojke som tog med sig en kniv till skolan och hotade en lärare döms nu till ungdomstjänst.

Det var i början av april som läraren på en skola i kommunen ertappade eleven med att ha en kniv på sig inne på skolområdet.

Eleven hade lämnat klassrummet för att gå till cafeterian för att arbeta. När läraren kom dit såg hon eleven sitta och ta sönder papper med en kniv. När läraren bad honom lägga undan den sa eleven ”är du rädd för att jag ska sticka ner dig” och lämnade därefter lokalen.

En vecka senare hotade pojken att döda läraren under en lektion. Efter att läraren sagt till eleverna att vara tysta välte pojken omkull en bänk och sa ”akta så jag inte sätter knivjäveln mellan revbenen på dig” till läraren.

Pojken har i förhör erkänt att han hotade läraren. Han har uppgett att han hade en dålig dag och att det rann över för honom när läraren bad honom att vara tyst.

Han har också erkänt att han tagit med sig en kniv till skolan, men menat att han glömt den i jackfickan och tagit med sig den av misstag.

Tingsrätten menar dock att det varit oaktsamt av pojken att ta med kniven och dömer honom nu för både brott mot knivlagen och för olaga hot. Påföljden blir ungdomstjänst i 20 timmar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.