Fredrik Nygren

Microsoft köper Yammer, släpper tablet och danskar bygger rymdraket

Fredrik Nygren Artikeln publicerades

Jag gillar Yammer.

Yammer är lite som Twitter fast för en sluten grupp människor. Ett utmärkt verktyg för att hålla kontakt och utbyta erfarenheter inom exempelvis ett företag.

Därför förstår jag att Microsoft fattat tycke för Yammer. Tydligen så pass mycket att de nu öppnar plånboken och betalar 1,2 miljarder dollar för att komma över Yammer.

Gissningsvis kommer det betyda att produkter som Microsoft Office och Sharepoint utrustas med social kompetens.

???

På tal om Microsoft.

Företaget har på måndag kallat till presskonferens. Det talas om något stort. Hetaste ryktet just nu är att Microsoft kallar till pressträff för att avtäcka en egen tablet eller läsplatta.

???

Handen på hjärtat, hur många mejl har du i inboxen just nu?

Att hålla sin mejlbox i trim är en konst. Det finns förstås teknik som underlättar jobbet. jag är själv nöjd användare av Gmail priority inbox i kombination med ett omfattande regelverk med filter och labels för att styra exakt vilka mejl som får hamna i min inbox och inte.

Om inte det hjälper finns även Sanebox. Det är en tjänst som hjälper till att sortera fram guldkornen i mejlfloden. Ser faktiskt riktigt lovande ut.

???

Allt är möjligt.

Den känslan får jag när jag läser om dansk-duon som bygger en egen rymdraket. Missa inte underbar läsning om Kristian von Bengtsons och Peter Madsens storslagna projekt. Jag noterar bland annat det intressanta att ingen nation är villig att tillåta att en rymdraket startar från deras mark. Därför siktar danskar på att skicka i väg rakten från en havsbaserad plattform.

Bara en sån sak.

???