Fredrik Nygren

Google rekryterar, Facebook köper Opera och skapa egna e-böcker

Fredrik Nygren Artikeln publicerades

Google har rekryterat en grupp ledande systemutvecklare som jobbar med utveckling av det HTML 5-baserade ramverket Enyo för webOS, ett operativsystem baserat på Linux och som HP köpte av Palm för en omfattande summa pengar. WebOS hittas i mobila enheter såsom läsplattan TouchPad och mobiltelefoner.

Det är för närvarande oklart vad utvecklarna ska ägna sig åt hos Google. Gissningsvis handlar det om att utveckla miljön kring Android-operativsystemet som finns i många smarta telefoner.

???

När Facebook för ungefär en månad sedan köpte foto-appen Instagram sa grundaren Mark Zuckerberg att affären var ett undantag. Möjligen inget undantag utan undantag.

För nu surrar nämligen ryktet att Facebook är på väg att köpa ytterligare ett välkänt företag. Den här gången riktas tydligen intresset mot norska webbläsaren Opera, uppger Pocket-Lint.

???

Har du någon gång drömt om att skriva och publicera egna böcker?

Företaget Moglue (med närvaro i Sydkorea och USA) har en programvara gör det möjligt att skapa egna e-böcker som kan läsas i en läsplatta eller mobil. Programvaran har dessutom stöd för att lägga in olika typer av interaktivitet. Techcrunch beskriver Moglue närmare.

???