Fredrik Nygren

Gmail växer, Skype-användare avslöjad, iPhone 5 i oktober

Fredrik Nygren Artikeln publicerades

Googles e-posttjänst, Gmail, har varit mitt förstahandsval sedan starten 1 april 2004. Många mejl blir det. På sistone till och med lite trångt. 7,5 GB utrymme, som alla erbjudits gratis, räcker långt men åtta års mejlskörd sätter sina spår.

Då händer det.

Google bestämde i dagarna att utöka alla konton till 10 GB. Det kunde inte kommit lämpligare.

Tack för det, Google!

???

Skype är ett av mina favoritverktyg alla kategorier. Ringa, skriva, skicka filer - Skype fixar biffen. Krypterad förbindelse mellan användarna gör dessutom kommunikationen hyggligt säker. Det har också varit svårt att hitta var i världen en annan Skype-användare sitter, men inte längre. SC Magazine berättar i dag att någon har hittat ett sätt att spåra IP-numret bakom en Skype-användare och därigenom geografiskt spåra en användare.

???

Sugen på en ny båt till sommaren?

Kika här, en amerikansk smygare kan bli din.

???

I oktober kommer iPhone 5.

Det säger åtminstone det senaste ryktet.

???

För många, särskilt i den här delen av världen, är Google synonymt med att söka på nätet. Däremot kan det finnas specialområden på nätet som faller under Googles radar. Då kan det vara värdefullt att veta att det finns en rad nischade sökmotorer.

The Next Web har sammanställt en lista över 30 specialsökmotorer. Listan innehåller nischsökmotorer inom ämnen såsom resor, domännamn och musik.

Det blir ett bokmärke på den webbadressen.

???