Fredrik Nygren

Diabeteskoll med iPhone, bättre Google+, tips på nya appar

Fredrik Nygren Artikeln publicerades

Många udda prylar kan jackas in i en iPhone. Nu finns måste-prylen för alla diabetiker med en iPhone.

Den kallas iBGStar och pluggas in i iPhonen via porten i botten på mobilen. iBGStar mäter blodsockret och samspelar med appen iBGStar Diabetes Manager.

Prislappen är ungefär 900 kronor.

Jag vet åtminstone en person som förmodligen redan har beställt...

???

Webbtjänsten Google Plus är Googles svar på Facebook och Twitter. Jag har använt tjänsten sporadiskt sedan lanseringen för snart ett år sedan. I grunden gillar jag tjänsten. Det är bara ett problem - få av mina vänner är där.

I konceptet Google Plus ingår bland annat möjligheten att ringa videosamtal (kallas Google Hangout) direkt från webbläsaren, helt utan kostnad. Till skillnad från exempelvis Skype är det dessutom gratis att starta videosamtal med fler än två samtidiga användare. Möjligheten att i ett videosamtal dessutom dela dokument (tänk Word, Excel, Powerpoint osv) gör tjänsten fenomenal och mycket användbar.

I dag tar Google Plus nästa steg och bygger ut videosamtalsfunktionen. Alla har nu möjlighet att live-sända video till hela världen.

Tack för det, Google!

???

ShareMyPlaylists är en ny favorit-app i mobilen. Appen ger dig tillgång till massor av Spotify-spellistor utifrån olika teman. Perfekt när du tröttnat på dina egna listor eller saknar fantasi att bygga nya.

???

Är du som jag, beroende av Google Reader och har en iPad, då får du inte missa appen Mr. Reader. Klart bästa appen i sin klass just nu.

???