Fredrik Nygren

Bodega, Facebooks App Center, hjärnoperation direktsändes

Fredrik Nygren Artikeln publicerades

Itunes App Store är platsen där vi hämtar och köper appar till iPhone, iPad och Mac. Av många orsaker är det många som ogillar Apples App Store. Jag har förståelse för delar av kritiken.

Därför finns Bodega. Söker du en applikation till din Mac tycker jag att du bör ge supersnygga Bodega en chans. Det gynnar även utvecklarna eftersom Bodega bara tar sju procent i ersättning medan Apple tar 30 procent av intäkten när du köper en applikation genom Itunes App Store.

???

Facebook vill inte vara sämre. Inom kort öppnar Facebook ett eget nav för appar, Facebook App Center. Där ska appar samlas som använder sig av Facebooks inloggningsrutin och det börjar bli ganska många redan nu. Spotify är exempelvis en av dem. I App Center finns appar både för mobilen och webbläsaren.

Det är på tiden. Att hitta appar på Facebook är i dag uppriktigt sagt en riktigt röra.

Facebook jobbar också med en lösning som gör det möjligt att ta betalt via appar, vilket kan vara av intresse inte minst för olika typer av innehållsleverantörer.

???

Ipad är en alldeles utmärkt spelplattform. Det finns en lång rad bra spel. Fox News har samlat en bra lista på spel som är värda att testa. Och inte bara speltitlar för iPad utan även för Android tablets. Kika här!

???

Det händer många märkliga saker på webben, hela tiden. Vad sägs om att direkt-twittra från en hjärnoperation? Det är faktiskt sant. När en läkare nyligen opererade en 21-årig kvinna kunde omvärlden följa operationen i realtid via bland annat bilder på Twitter och Youtube-klipp.

???