Fotbolls-VM

Erfarna argentinare i premiärelvan

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Efter ett års experimenterande med laguttagningar och ett svajigt VM-kval tar Argentinas förbundskapten Jorge Sampaoli det säkra före det osäkra i VM-premiären mot Island och satsar på erfarenhet. Han har därför tagit ut Javier Mascherano och Lucas Biglia som defensivt mittfältslås.(TT)

Han har därför tagit ut Javier Mascherano och Lucas Biglia som defensivt mittfältslås.

– Mascherano och Biglia är väldigt skickliga och ser till att laget blir en enhet med sina passningar, säger Sampaoli.

Och på topp blir det Sergio Agüero i stället för Gonzalo Higuain framför storstjärnan Lionel Messi.

– Jag tror att det här är rätt lag att starta VM med. Men vi kanske gör förändringar senare, säger Sampaoli som presenterade sin startelva redan i går.

Argentina tar inte lätt på premiäruppgiften Island.

– Vi har jobbat på att se till att begränsa deras fördelar, säger Sampaoli om bland annat islänningarnas fördel av att ha längre spelare.

Längst till höger

Även det andra nordiska laget som spelar i dag, Danmark, har en längdfördel mot sin premiärmotståndare Peru. Danskarna är i genomsnitt är nio centimeter längre än peruanerna.

– Vi har tittat på att de inte är så långa och att de fått en del mål mot sig på fasta situationer, säger Jon Dahl Tomasson.

Det är på högersidan som Danmark har sina längsta spelare i backen Henrik Dalsgaard och anfallaren Yussuf Poulsen som är 190 respektive 193 centimeter. Och den som ska försöka stoppa danskarna är den cirka 20 centimeter kortare vänsterbacken Miguel Trauco.

– Vi har tittat på var på planen som det kan uppstå möjligheter, säger Jon Dahl Tomasson.

– Har de en liten back kan det vara efter ett inlägg.

Sverige mötte Peru i genrepet inför VM och lyckades inte göra några mål (matchen slutade 0-0).

Ska gå "all in"

Danmarks förbundskapten Åge Hareide säger att man tränat extra de senaste dagarna på det offensiva spelet. För det är tre poäng som gäller i premiären.

– Jag har hela tiden sagt att det är en mycket viktig match för laget. Frankrike är favorit gruppen och ska vi ha en bra möjlighet att kämpa om andraplatsen så behöver vi poäng i matchen. Vi kommer att gå "all in" för att försöka vinna, säger Hareide.

Frankrike möter Australien i den andra matchen i grupp C. Förutom Argentina-Island, spelas Kroatien-Nigeria i grupp D.