Feature

Yoghurttallrik med jordgubbar, lime och mynta

Feature Artikeln publicerades
Yoghurttallrik med jordgubbar, lime och mynta-
Foto: Olof Elm
Yoghurttallrik med jordgubbar, lime och mynta-

4 portioner, cirka 10 minuter. Sött, syrligt, friskt och fräscht – det här är min egen favoritfrukost som jag allra helst äter.

Ingredienser:

4 dl grekisk yoghurt

500 g jordgubbar

1 lime – rivet skal

Ca 12 blad mynta

Ca 4 msk flytande honung

1 dl granola (kan uteslutas)

Gör så här:

1) Fördela yoghurten i fyra skålar.

2) Skölj och rensa jordgubbarna, skär i skivor och strö över yoghurten.

3) Finriv skal av lime, lite ovanpå varje skål.

4) Strimla myntabladen och strö över jordgubbarna.

5) Ringla lite honung över varje portion.

6) Toppa varje portion med 1–2 msk granola om så önskas.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.