Annons

Yoghurttallrik med jordgubbar, lime och mynta

4 portioner, cirka 10 minuter. Sött, syrligt, friskt och fräscht – det här är min egen favoritfrukost som jag allra helst äter.
Publicerad 25 juni 2019
Yoghurttallrik med jordgubbar, lime och mynta-
Yoghurttallrik med jordgubbar, lime och mynta-Foto: Olof Elm

Ingredienser:

4 dl grekisk yoghurt

Annons

500 g jordgubbar

1 lime – rivet skal

Ca 12 blad mynta

Ca 4 msk flytande honung

1 dl granola (kan uteslutas)

Gör så här:

1) Fördela yoghurten i fyra skålar.

2) Skölj och rensa jordgubbarna, skär i skivor och strö över yoghurten.

3) Finriv skal av lime, lite ovanpå varje skål.

4) Strimla myntabladen och strö över jordgubbarna.

Annons

5) Ringla lite honung över varje portion.

6) Toppa varje portion med 1–2 msk granola om så önskas.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons