Feature

Toppryttaren Carl Hedin hoppas på ett roligare Kalmarbesök

Kalmar Artikeln publicerades
Toppryttaren Carl Hedin har många ben att stå på. Med sina 130 000 följare på Instagram brukar han kallas för ett socialt geni. Idag kommer han till Kalmar.
Foto: Therese Hubner
Toppryttaren Carl Hedin har många ben att stå på. Med sina 130 000 följare på Instagram brukar han kallas för ett socialt geni. Idag kommer han till Kalmar.

Toppryttare, egen företagare och socialt geni. Hetaste namnet inom svensk ridsport just nu är 27-årige Carl Hedin. I helgen gästar dressyrryttaren Kalmar horse show.

Vad ska du göra i Kalmar?

– Jag ska ha en föreläsning där publiken får se ekipage från Kalmarregionen, jag kommer även att rida en häst. Jag kommer att prata om dressyr och om hur man kan umgås med sin häst på ett bra sätt. Jag ska ge enkla knep och inspirera.

Har du varit i Kalmar tidigare?

– Ja, en gång under lag-SM i fälttävlan 2004. Då blev jag utesluten och sist!

Så dina erfarenheter av Kalmar är kanske inte de bästa?

– Ha, ha, nej, men jag ser fram emot att få de ändrade nu. Jag ser fram emot strålande sol och att få träffa spännande människor.

Förra gången Carl Hedin gästade Kalmar gick det inte så bra.
Foto: Bingo Rimér
Förra gången Carl Hedin gästade Kalmar gick det inte så bra.

Du inspirerar många genom sociala medier och kallas för socialt geni – vad betyder sociala medier för dig?

– Jag är barn av min tid och uppväxt med sociala medier och har hittat en öppning där att bedriva en del av min verksamhet på. Sociala medier är en naturlig mötesplats för mig. Det är också ett sätt att lära känna folk utan att fysiskt träffa dem. Att jobba på gård är traditionellt sett ett ensamt jobb, tack vare sociala medier kan man träffa likasinnade.

Vad inspirerar dig?

– Vad som helst. Det kan vara ett kort klipp på sociala medier eller vad som helst. Jag hittar inspiration i smått som stort.

På Instagram finns många bilder på dig med inte bara hästar utan även många andra djur – är du en stor djurmänniska?

– Ja, jag älskar djur och har alltid varit fascinerad av djur. Jag är säker på att om jag inte hade blivit toppryttare hade jag arbetat med djur på ett annat sätt.

Fakta

Carl Hedin

Ålder: 27 år.

Bor: I Särö på västkusten.

Gör: Dressyrryttare och influencer. Driver det egna företaget Eques Management som utbildar och handlar med hästar.

Instagram: @hedincarl

Aktuell: Håller clinic på Kalmar horse show i helgen.

Visa mer...