Feature

Stjärnbloggare satsar på vardagskocken istället för mästerkocken

Kalmar Artikeln publicerades
Skandinaviens största matbloggare Jenny Warsén bor på Dunö strax utanför Kalmar. Nyligen släppte hon sin andra bok, Middagstipset, en kokbok med fokus på vardagsmaten.
Foto: Ulrika Pousette
Skandinaviens största matbloggare Jenny Warsén bor på Dunö strax utanför Kalmar. Nyligen släppte hon sin andra bok, Middagstipset, en kokbok med fokus på vardagsmaten.

Jenny Warséns första bok var fylld med sötsaker. Nyligen släppte Skandinaviens största matbloggare sin andra kokbok. Den här gången är det vardagsmaten som står i fokus.

Berätta om din nya kokbok Middagstipset!

– Det är min andra bok jag givit ut och eftersom min första bok handlade om efterrätter och småkakor kändes det extra roligt att ge ut en bok om mat. Boken innehåller snabb och lättlagad vardagsmat samt kapitel med festmat och efterrätter.

Fakta

Jenny Warsén

Ålder: 37 år.

Bor: I Kalmar.

Familj: Maken Jonathan och fyra barn, Jacob 18, Thelma 16, Melvin 12, Nomi 9 år.

Gör: Skandinaviens största matbloggare. Vd för företaget Jenny Warsén Mat AB. Driver sajten Jennys matblogg och författar kokböcker.

Aktuell: Med nya kokboken Middagstipset.

Instagram: @jennysmatblogg

Visa mer...

Varför ville du göra den?

– Mina läsare efterfrågade en bok om mat och jag tyckte det lät kul!

Här hittar ni Bonus Weekends tidigare stora intervju med Jenny Warsén:

Det ges ut kokböcker hela tiden - hur vågar man då ge ytterligare en?

– Både jag och förlaget ansåg att Middagstipset stack ut från mängden. Den riktar sig till vardagskocken, inte mästerkocken. Alla klarar av att laga min mat. Middagstipset har tagits emot väl och närmar sig 20 000 sålda exemplar sedan den släpptes i mitten på augusti och det känns otroligt roligt!

Blir det fler böcker?

– Jajamän, nästa bok börjar vi fota till redan om en månad och den får ni se i hyllorna om drygt ett år.

Vilket är ditt bästa middagstips?

– När jag är stressad blir det gärna en gratäng. Där kan man skjutsa in alla ingredienser i ugn och där sköter maten sig själv.