Feature

Rödbetsbiffar

Feature Artikeln publicerades
Servera dina rödbetsbiffar med getostkräm och nudlar, eller varför inte göra ugnsrostade grönsaker till.
Foto: Olof Elm
Servera dina rödbetsbiffar med getostkräm och nudlar, eller varför inte göra ugnsrostade grönsaker till.

Billiga, enkla och goda! Tillagningstid: cirka 45 minuter + tid i ugn. Cirka 15 stycken.

1 kg färska rödbetor

1–2 lökar

2 vitlöksklyftor

4 ägg

3 dl havregryn

1 msk oregano

Salt

Peppar

Getostkräm till servering, ca 2 dl:

150 g chèvre (getost)

1 dl crème fraiche

Salt

Svartpeppar

Flytande honung

Skala och riv rödbetorna. Riv en stor lök eller två små, pressa ner vitlöksklyftorna och lägg allt i en stor bunke. Rör samman ägg, havregryn, oregano, salt och peppar, och rör ner i bunken med rödbetorna. Låt svälla i ca 10 min. Sätt ugnen på 225 C. Forma biffar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda plåtarna en i taget i mitten av ugnen i ca 25 min.

Gör under tiden getostkrämen; Kantskär chèvren och skär den sedan i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt crème fraiche och mosa samman med en gaffel. Smaka av med salt och peppar, och gärna en liten klick flytande honung.

Servera med nudlar, alternativt ugnsrostade rotfrukter.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.