Annons

Pumpapuré

Cirka 8 dl. Pumpapuré är toppen att frysa in i tillplattade plastpåsar och använda efter hand, till både matlagning och bakning. Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugn.
Publicerad 26 oktober 2018
Gör din egen pumpapuré, perfekt att frysa in.
Gör din egen pumpapuré, perfekt att frysa in.Foto: Olof Elm

2-2,5 kg pumpa

Sätt ugnen på 200C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Skär pumpan i klyftor och karva bort fröna. Spara gärna fröna och rosta dem senare, det är gott att strö på sallader och att ha som snacks. Ugnsrosta klyftorna i mitten av ugnen tills de blivit mjuka. Ta ut dem, låt dem svalna lite och gröp sedan ur allt fruktkött ur klyftorna. Lägg fruktköttet i en mixer och kör till en slät puré.

Helena Elm om att inse pumpans värde:

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons