Feature

Nattjästa frukostfrallor

Feature Artikeln publicerades
Foto:
Njut av nattjästa frukostfrallor på morgonen.

4 st = lagom till 2 personer. Nattjäst bröd kan vara världens bästa uppfinning. Det här receptet ger fyra fantastiskt goda frallor. Tillagningstid: 5 min + jäsning + tid i ugn.

1/4 pkt jäst (12,5 g)

2 dl fingervarmt vatten

0,5 dl mjölk

1,5 tsk salt

1 msk honung

knappt 0,75 dl grahamsmjöl

4 dl vetemjöl special

solroskärnor

Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en bunke, tillsätt sedan mjölken. Rör i salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl special. Degen ska vara ganska kletig, och behöver inte arbetas mer än att den rörs samman med slev. Täck bunken med plastfolie och låt den stå framme i ca 30 min innan du stoppar in den i kylen. Låt den stå i kylen över natten (allt från 10-16 timmar).När det är dags att baka ut brödet - sätt ugnen på 225C. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. (Du behöver alltså inte knåda den.) Lägg upp de 4 delarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla ytan på dem med lite vatten. Strö över lite solroskärnor och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.