Feature

Maja vill göra vegansk mat mer vardaglig

Månadens Instagrammare: Artikeln publicerades
Maja Impola från Öland brinner för vegansk matlagning.
Foto: Privat
Maja Impola från Öland brinner för vegansk matlagning.

Maja Impola brinner för mat, miljö och hälsa. Med sitt Instagramkonto @annamajaastrid vill hon göra vegansk matlagning mer vardaglig och sexig.

Hur länge har du instagrammat?

– I lite drygt ett år.

Hur beskriver du ditt konto @annamajaastrid?

– Jag försöker inspirera andra med min veganska matlagning. När man skriver om hälsosam mat är det lätt att det blir pretentiöst och lite flummigt, jag vill avväpna det och försöka göra det lite sexigt! Jag försöker göra det mer vardagligt och tycker att det är fantastiskt roligt att få inspirera andra.

Hur har responsen varit?

– Den har varit väldigt positiv. Jag har världens bästa följare, ha, ha. Folk ger mig tips och jag ger dem tips och det är det jag vill med min sida, att vi inspirerar varandra. Jag är inget proffs på vegetarisk mat, men jag har lång erfarenhet.

Har du recept på ditt konto?

– Ibland har jag recept i mina inlagg, men oftast länkar jag dem till min blogg, annamajaastrid.com. Men jag är mest aktiv på Instagram och speciellt i Instagram Stories.

Hur mycket tid lägger du på Instgram?

– Oj, det är svårt att säga. Jag är ingen sådan som sitter med telefonen hela tiden, jag gör det när jag har tid. Men det tar ju tid, jag är noggrann och fotar oftast med systemkamera. Att bilderna är bra är jätteviktigt och det har jag märkt att mina följare också tycker. Jag tycker att det är kul att sitta och greja med bilderna och jobba i photoshop.

Vad är det bästa med Instagram?

– Kontakten med följarna. Många är där, det är så enkelt och lättillgängligt.

Hur viktigt är det med många följare?

– Antalet är inte jätteviktigt, det är mer viktigt att jag har en genuin skara. Samtidigt är antalet också viktigt för det är roligt att nå ut till så många som möjligt. Jag har lite drygt 2 000 följare och antalet ökar hela tiden.

Har du något tips till andra instagrammare?

– Gör det som du verkligen tycker är roligt för det måste finnas glädje i det. Försök att nischa dig för att skaffa rätt följare och arbeta med bilderna och texterna.

Fakta

Maja Impola

Familj: Sambo och två söner.

Bor: Strax norr om Algutsrum på Öland.

Ålder: 28 år.

Gör: Är just nu föräldraledig.

Intressen: Matlagning, foto och musik.

Instagramkonto: @annamajaastrid

Tre favoritkonton: @gkstories, @casualkitchen, @tuvessonskan

Visa mer...

Fler lokala instagrammare att spana in: