Feature

Lär dig laga mat mer hälsosamt tillsammans med oss

Kalmar Artikeln publicerades
Krögarprofilen Jörgen Rasmussen kommer att hålla i Bonus Weekends nya inspirationsskola som handlar om mat och hälsa.
Krögarprofilen Jörgen Rasmussen kommer att hålla i Bonus Weekends nya inspirationsskola som handlar om mat och hälsa.

Hur kan man göra sin matlagning hemma lite mer hälsosam utan att göra avkall på de goda smakerna och dessutom tjäna ekonomiskt på det? Den 21 november drar Bonus Weekend Inspiration igång en mat- och hälsaskola med kända krögaren Jörgen Rasmussen.

Häromveckan cyklade Bonus Weekends senaste inspirationsskola i mountainbike i mål och idag är det dags att presentera nästa skola i vår satsning på inspirerande upplevelser och möten.

Onsdagen den 21 november och tisdagen den 27 november ses vi på restaurang Kött & Bar i Kalmar för en mat- och hälsaskola tillsammans med kocken Jörgen Rasmussen.

– God mat behöver faktiskt inte ta tid och vara krångligt att tillaga. Dieter skapar ångest och kan förstöra människors liv. Vi vill med denna skola visa att mat är njutning och att sambandet mellan mat och hälsa är grundläggande, säger Elis Nazmieva Eriksson, marknadschef på Barometern-OT.

– Denna skola går i linje med våra senaste satsningar för att testa på och lära sig nya saker och att inspireras till nya möjligheter, fortsätter Elis Nazmieva Eriksson.

Maten har alltid varit i fokus för kocken och kursledaren Jörgen Rasmussen, men med åren har han ändrat inställningen en smula.

– Förr åt jag för mycket och fel. När jag fick min tia (Transitorisk Ischemisk Attack, reds anmärkning) bestämde jag mig för att vara duktig. Idag äter jag så att jag blir mätt. Stora portioner kött tilltalar mig inte längre. I vår del av världen äter vi för mycket. Varför äter vi inte bara lagom?

Här hittar du en tidigare intervju med Jörgen Rasmussen om TIA-attacken:

”Jag ska berätta om olika tekniker att tillaga kött på och hur man kan addera grönsaker på ett bra sätt”, säger Jörgen Rasmussen som kommer att hålla i Barometern-OT:s Mat- och hälsaskola.
Foto: SUVAD MRKONJIC
”Jag ska berätta om olika tekniker att tillaga kött på och hur man kan addera grönsaker på ett bra sätt”, säger Jörgen Rasmussen som kommer att hålla i Barometern-OT:s Mat- och hälsaskola.

På Mat- och hälsaskolan kommer Jörgen Rasmussen bland annat att presentera olika köttdetaljer och ge tips på hur man kan tänka, både ekonomiskt och nyttigt, när man lagar mat.

– Jag ska prata om kött och om min vardag som kock och om mitt sätt att förhålla sig till maten. Vi är en köttrestaurang, men vi är gröna också! Jag kommer att berätta hur jag själv tänker när jag lagar mat och hur jag adderar grönt till maten. Jag ska berätta om olika tekniker att tillaga kött på och hur man kan addera grönsaker på ett bra sätt. Alla som är med kommer att få äta så de blir mätta, lovar han.

Grönsaker behöver inte vara alls krångliga att tillaga. På Mat- och hälsaskolan kommer det att bli många tips på det.
Foto: Jurek Holzer / SvD / TT
Grönsaker behöver inte vara alls krångliga att tillaga. På Mat- och hälsaskolan kommer det att bli många tips på det.

Barometern-OT:s Mat- och hälsaskola har plats för 30 deltagare och biljetterna släpps måndagen den 29 oktober i Tidningshusets reception. Kursen består av två kvällar på Kött & Bar i Kalmar: onsdagen den 21 november och tisdagen den 27 november klockan 18–20.

Det här har vi hittat på tidigare i Bonus Weekend Inspiration!

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.