Kokosstekta kycklingfärsbiffar med lime
4 portioner. Kokosen ger en god panering till biffarna och såsen har en uppfriskande smak av lime.
Tidsåtgång: ca 30 min
----------
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
0,5 röd chili
1 lime, skal och saft
1 msk fisksås
1 ägg
salt
1,5 dl kokosflingor till panering
----------
Glasnudlar till servering
Yoghurtsås med lime:
2 dl grekisk (alt. turkisk) yoghurt
1 liten vitlöksklyfta, pressad
0,5 lime, skal och saft
salt och peppar
Lägg kycklingfärsen i en bunke och pressa ner vitlöksklyftorna däri.
Strimla salladslöken, hacka chilin och finriv skalet av limen. Rör ner i färsen, och pressa ner saften från limen däri. Rör ner fisksås, ägg och lite salt.
Häll upp kokosflingor på ett fat, och forma färsen till ca 8 biffar som du vänder på båda sidorna i kokos innan du steker dem i lite olja eller smör i en stekpanna.
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Rör ihop yoghurtsåsen i en skål medan biffarna steks.
Servera biffarna ihop med glasnudlar och yoghurtsås, och skär den halva limen som blivit över av såsen i 4 små klyftor och garnera varje portion med, samt lite strimlad salladslök.