Feature

Kokosstekta kycklingfärsbiffar med lime

Feature Artikeln publicerades
Kokosstekta kycklingfärsbiffar med lime och yoghurtsås.
Foto: Olof Elm
Kokosstekta kycklingfärsbiffar med lime och yoghurtsås.

4 portioner. Kokosen ger en god panering till biffarna och såsen har en uppfriskande smak av lime.

Tidsåtgång: ca 30 min

----------

500 g kycklingfärs

2 vitlöksklyftor

4 salladslökar

0,5 röd chili

1 lime, skal och saft

1 msk fisksås

1 ägg

salt

1,5 dl kokosflingor till panering

----------

Glasnudlar till servering

Yoghurtsås med lime:

2 dl grekisk (alt. turkisk) yoghurt

1 liten vitlöksklyfta, pressad

0,5 lime, skal och saft

salt och peppar

Lägg kycklingfärsen i en bunke och pressa ner vitlöksklyftorna däri.

Strimla salladslöken, hacka chilin och finriv skalet av limen. Rör ner i färsen, och pressa ner saften från limen däri. Rör ner fisksås, ägg och lite salt.

Häll upp kokosflingor på ett fat, och forma färsen till ca 8 biffar som du vänder på båda sidorna i kokos innan du steker dem i lite olja eller smör i en stekpanna.

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Rör ihop yoghurtsåsen i en skål medan biffarna steks.

Servera biffarna ihop med glasnudlar och yoghurtsås, och skär den halva limen som blivit över av såsen i 4 små klyftor och garnera varje portion med, samt lite strimlad salladslök.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.