Annons

Kokosstekta kycklingfärsbiffar med lime

Publicerad 4 april 2019
Kokosstekta kycklingfärsbiffar med lime och yoghurtsås.
Kokosstekta kycklingfärsbiffar med lime och yoghurtsås.Foto: Olof Elm

4 portioner. Kokosen ger en god panering till biffarna och såsen har en uppfriskande smak av lime.

Tidsåtgång: ca 30 min

Annons

----------

500 g kycklingfärs

2 vitlöksklyftor

4 salladslökar

0,5 röd chili

1 lime, skal och saft

1 msk fisksås

1 ägg

salt

1,5 dl kokosflingor till panering

Annons

----------

Glasnudlar till servering

Yoghurtsås med lime:

2 dl grekisk (alt. turkisk) yoghurt

1 liten vitlöksklyfta, pressad

0,5 lime, skal och saft

salt och peppar

Lägg kycklingfärsen i en bunke och pressa ner vitlöksklyftorna däri.

Strimla salladslöken, hacka chilin och finriv skalet av limen. Rör ner i färsen, och pressa ner saften från limen däri. Rör ner fisksås, ägg och lite salt.

Häll upp kokosflingor på ett fat, och forma färsen till ca 8 biffar som du vänder på båda sidorna i kokos innan du steker dem i lite olja eller smör i en stekpanna.

Annons

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Rör ihop yoghurtsåsen i en skål medan biffarna steks.

Servera biffarna ihop med glasnudlar och yoghurtsås, och skär den halva limen som blivit över av såsen i 4 små klyftor och garnera varje portion med, samt lite strimlad salladslök.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons