Feature

Kokoskakor med chokladsmörkrämsfyllning

Feature Artikeln publicerades
Dessa dubbla kokoskakor med krämig fyllning är beroendeframkallande, tycker Bonus Weekends matskribent Helena Elm.
Foto: Olof Elm
Dessa dubbla kokoskakor med krämig fyllning är beroendeframkallande, tycker Bonus Weekends matskribent Helena Elm.

Cirka 25 stycken. Måste provas! Dessa dubbla kokoskakor med krämig fyllning är beroendeframkallande. Tillagningstid: 45 minuter + ugnstid.

75 g smält smör

2 ägg

2 dl socker

2 msk kakao

1 påse kokos (200 g)

Chokladsmörkräm

100 g smör

2 msk kakao

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 ägg

Sätt ugnen på 175C.

Smält smöret till kokoskakorna, och ställ åt sidan att svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Vispa ner kakao, och rör sedan ner kokos.

Häll i det smälta smöret, och låt smeten stå och svälla i ca 10 min.

Klicka sedan ut teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda plåtarna i mitten av ugnen, ta ut dem när kokoskakorna flutit ut lite och fortfarande ser lite kladdiga ut, i cirka 12 minuter.

Till chokladkrämen vispas smöret med elvisp mjukt ihop med kakao, florsocker och vaniljsocker. Sist vispas ägget i.

Bred chokladsmörkräm på hälften av kakorna, och tryck på den andra hälften av kakorna mot smörkrämen så att du får dubbla kakor.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.