Annons

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel

Kryddigt och friskt i kombination med lite sälta. Tidsåtgång: 10 minuter plus 1 timme i ugn.
Publicerad 29 november 2019

200 g pecannötter

1 äggvita

Annons

1,5 dl råsocker

1 tsk kanel

1 tsk flingsalt

1 apelsin – rivet skal

Sätt ugnen på 125C.

Gör så här:

Rosta pecannötterna i en torr stekpanna. De är klara när de börjar dofta och har mjuknat något. Lägg över på tallrik.

Vispa äggvitan i en bunke till ett fast skum.

Blanda råsocker, kanel och flingsalt i en skål.

Finriv skalet från apelsinen direkt ner i äggvitan. Blanda ner sockerblandningen däri, och rör sedan ner nötterna. Rör runt nötterna tills de är täckta av kanelsmeten. Bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Nötterna ska inte täcka varandra.

Annons

Rosta nötterna i mitten av ugnen i en timme. Rör runt med en stekspade i dem en gång i kvarten. Låt dem sedan svalna, och förvara i lufttät burk.

Här hittar du fler tilltugg till glöggminglet från Helenas kök

Helena Elm tycker till om novent – att jumysa redan i november

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons