Feature

Ischoklad med smak av apelsin eller rom

Feature Artikeln publicerades
Foto: Olof Elm

Ischoklad är bland det enklaste julgodis man kan göra. Smält choklad, rör ner kokosfett och smaksätt med i stort sett vad du vill. Cirka 55 stycken. Tidsåtgång: 15 minuter plus kyltid.

Grundrecept:

200 g mörk choklad

150 g kokosfett

1 liten nypa salt

----------

Förslag på smaksättning;

Rivet skal av en apelsin

alt.

2 msk rom

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör ner kokosfettet och salt och rör tills du har en blank och slät smet. Smaksätt med antingen rivet skal av en apelsin eller 2 msk rom, alternativt smaksätt ena halvan av smeten med skalet från en halv apelsin och andra halvan med 1 msk rom för variation. Häll över i en liten kanna, och häll från den ner i ischokladformar. Vänta till ischokladen stelnat något innan du förflyttar den, för att sedan förvara den i kylen.

Mer julgodis med Helena Elm!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.