Feature

Höstens äppeldrink med kanel och gin

Feature Artikeln publicerades
Foto: Olof Elm

En riktigt snygg höstdrink! Justera gärna mängden gin efter dina egna preferenser. 2 stycken drinkar. Tidsåtgång: cirka 15 minuter.

Kanelsockerlag:

0,5 dl socker

0,5 dl vatten

0,25 tsk mald kanel

----------

2,5 msk pressad citronsaft

2 msk kanelsockerlag

1,25 dl äppelmust

0,75 dl gin

1 äggvita

Ca 1 dl tonic water

---------

Till garnering:

2 st stjärnanis

2 tunna äppelklyftor

Koka upp en kanelsockerlag och låt svalna.

Pressa en citron på 2,5 msk citronsaft och häll i en drinkshaker.

Tillsätt avsvalnad kanelsockerlag i shakern, samt äppelmust och gin.

Separera ett ägg och häll ner äggvitan i shakern. Skaka rejält för att få fram ett skum, och fördela sedan shakerns innehåll mellan två glas. Fyll glasen till tre fjärdedelar.

Fyll upp med cirka 0,5 dl tonic water i varje glas.

Tillaga Helena Elms äppelfavoriter:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.