Feature

Hemgjord Bounty

Feature Artikeln publicerades
Foto: Olof Elm

Krämiga Bountys på endast tre ingredienser som blir mycket godare än de man köper i affären. Fort går det också! Cirka 15 stycken. Tidsåtgång: 15 minuter + kyltid.

1 burk sötad, kondenserad mjölk (á 397 g)

6 dl kokosflingor

250 g choklad

Mät upp kokosflingorna i en skål och häll över burken med kondenserad mjölk. Blanda väl och ställ in i kylen i ca 15 minuter. Forma sedan till cirka 15 avlånga rundlar som du plattar till något i underkant och lägger på en bricka med bakplåtspapper. Ställ in i kylen igen. Hacka chokladen, smält den över vattenbad och doppa kokosbitarna i den med hjälp av en gaffel i varje hand. Lägg över på ett nytt bakplåtspapper att stelna, ställ sedan in bitarna i kylen. (Gillar du salt brytning? Testa att sprinkla lite flingsalt ovanpå!)

Mer julgodis med Helena Elm!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.