Annons

Hemgjord Bounty

Publicerad 21 december 2018
Foto: Olof Elm

Krämiga Bountys på endast tre ingredienser som blir mycket godare än de man köper i affären. Fort går det också! Cirka 15 stycken. Tidsåtgång: 15 minuter + kyltid.

1 burk sötad, kondenserad mjölk (á 397 g)

Annons

6 dl kokosflingor

250 g choklad

Mät upp kokosflingorna i en skål och häll över burken med kondenserad mjölk. Blanda väl och ställ in i kylen i ca 15 minuter. Forma sedan till cirka 15 avlånga rundlar som du plattar till något i underkant och lägger på en bricka med bakplåtspapper. Ställ in i kylen igen. Hacka chokladen, smält den över vattenbad och doppa kokosbitarna i den med hjälp av en gaffel i varje hand. Lägg över på ett nytt bakplåtspapper att stelna, ställ sedan in bitarna i kylen. (Gillar du salt brytning? Testa att sprinkla lite flingsalt ovanpå!)

Mer julgodis med Helena Elm!

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons