Feature

Här hittar du lokala lopp för hela 2018

Feature Artikeln publicerades

Kalmar län bjuder på många tävlingsutmaningar för både stora och små och motionärer på alla nivåer. Springa, cykla och simma. Spana in motionsloppen månad för månad i Barometern-OT:s stora tävlingskalender för hela 2018.

Saknar du något lopp? Skicka gärna ett mejl till bonus@barometern.se

Lördagen den 14 april drar den lokala säsongen för motionslopp igång ordentligt med Skälbyloppet.
Foto: Anton Lernstål
Lördagen den 14 april drar den lokala säsongen för motionslopp igång ordentligt med Skälbyloppet.

APRIL

14 april Skälbyloppet, Kalmar:

Loppet startar vid Skälby loge i Kalmar, klockan 10 för ungdomsklasser och klockan 11 för vuxna. Distanser: 8 km, 4 km och även olika klasser för barn och ungdom.

Mer info om Skälbyloppet

21 april Vårstafetten, Målilla:

En tävlings- och motionsstafett som startar i Målilla idrottspark på lördagsförmiddagen klockan 11. Löparna i tävlingsklassen springer åtta stäckor mellan 1,2 och 9,9 km. Löparna i dam- och motionsklassen springer åtta sträckor mellan 1,2 och 7,5 km.

Mer info Vårstafetten

28 april, Frialoppet, Kalmar:

Ett välgörenhetslopp som arrangeras av Fria Läroverken i Kalmar för Barncancerfonden. Loppet går klockan 13 på Stensö i Kalmar och det finns två distanser: 2,5 km eller 5,5 km.

Mer info Frialoppet

29 april, Vårloppet, Saxnäs:

Ett motionslopp som går vid Saxnäs strax norr om Färjestaden där man kan välja på att springa 5,5 km eller 10,6 km. Dessutom finns ett lopp på en kilometer för de yngre.

Mer info Vårloppet

MAJ

I år är det 40-årsjubileum för löparklassikern Ölands kyrkstafett. Den 5 maj är det dags och det finns som vanligt en lång bana med 11 sträckor och en kortare bana med sex sträckor att välja på.
I år är det 40-årsjubileum för löparklassikern Ölands kyrkstafett. Den 5 maj är det dags och det finns som vanligt en lång bana med 11 sträckor och en kortare bana med sex sträckor att välja på.

5 maj Ölands kyrkstafett:

I år är det 40-årsjubileum för Ölands stafettklassiker. Start och mål på hamnplanen i Färjestaden, startskottet går klockan 10. Det finns två banor att välja på: Långa banan med 11 sträckor och totalt 67 kilometers löpning samt lilla banan med 6 sträckor och totalt 23 kilometer.

Mer info Ölands kyrkstafett

8 maj Högalidsloppet, Kalmar:

Högalidsloppet är fem kilometer långt och hålls vid Högalids folkhögskola i Smedby. Uppvärmningen drar igång klockan 17.45 och starten går klockan 18. De tre tävlingsklasserna är herr, dam och junior där man får vara max 16 år.

Mer info Högalidsloppet

12 maj Scaniamilen, Oskarshamn:

I löparfesten på Havslätts campingområde kan man välja på att springa eller gå fem kilometer eller springa en mil. Det finns även lilla barnloppet för barn i åldern 1–7 som springer 1000 meter (start kl 10.30) och stora barnloppet för barn mellan 8–12 år som springer 2000 meter (start kl 10.55) Vuxenklasserna startar med de som går klockan 11.20 och klockan 11.30 går startskottet för de som springer.

Mer info Scaniamilen

Ifjol var det premiär för Vårruset i Kalmar. Ett motionslopp för bara tjejer som hålls i 21 svenska städer.
Foto: Paul Madej
Ifjol var det premiär för Vårruset i Kalmar. Ett motionslopp för bara tjejer som hålls i 21 svenska städer.

14 maj Vårruset, Kalmar:

Motionsloppet Vårruset är för bara tjejer och arrangeras i 21 svenska städer. Loppet går för andra året i Kalmar och Kalmarsundsparken, är fem kilometer långt och startar klockan 19.

Mer info om Vårruset

15 maj Linnealunken, Nybro:

Klockan 19 går startskottet för Linnealunken i hembygdsparken Qvarnaslät i Nybro. Den fem kilometer långa banan går runt Linneasjön och ner till friluftsområdet Svartbäcksmåla. Loppet har ingen officiell tidtagning. I samband med loppet hålls även det 800 meter långa Papricaloppet för barn

Mer info Linnealunken

15 maj Ungdomsterrängen, Kalmar:

Ett motionslopp för barn och ungdomar som arrangeras av Korpen och är gratis att vara med på. Starten går klockan 18.30 på Stensö i Kalmar. Pojkar och flickor tävlar i fyra klasser vardera där de yngre springer 900 meter och de äldre 1800 meter.

Mer info Ungdomsterrängen

16 maj är det extra mycket spring i benen i Emmaboda. Då arrangeras både Hälsorundan och Kompisloppet för alla barn.
Foto: Peter Lejon
16 maj är det extra mycket spring i benen i Emmaboda. Då arrangeras både Hälsorundan och Kompisloppet för alla barn.

16 maj Hälsorundan, Emmaboda:

Gå, spring eller jogga som du vill utan tidtagning. Loppet startar kl 18 vid Sporthallen i Emmaboda och man kan välja på fem eller tio kilometer.

Mer info Hälsorundan

16 maj Kompisloppet, Emmaboda:

Löpning för alla barn mellan tre och tio år. Loppet utgår från Sporthallen i Emmaboda och drar igång med uppvärmning klockan 17.00. Barn mellan tre och sex år springer 600 meter och barn mellan sju och tio år springer 1000 meter.

Mer info Kompisloppet

25 maj: Herrgårdsstafetten, Oskarshamn:

Varje stafettlag består av fem deltagare där varje deltagare springer varsin sträcka. Stafettlagen som springer startar klockan 18.30 och man kan även gå. Gå-lagen startar klockan 18.40. Man kan tävla i dam och herr eller mixade lag, ungdomsklass upp till 14 år och de som går är inte med i själva stafetten. Där följs de fem deltagarna i laget åt runt dalen och gå-klassen har heller ingen tidtagning.

Mer info Herrgårdsstafetten

26 maj Alvartrampen, Färjestaden:

Motionslopp på cykel på 10 mil som sträcker sig från Färjestadens hamnplan och i stort sett går över Ironmans öländska cykeldel. Målgången är på Järnvägsgatan i Färjestaden. Loppet arrangeras av Färjestadens Motions IF tillsammans med Mörbylånga GoIF.

Mer info Alvartrampen

26 maj Lindsdal Runt, Kalmar:

Loppet arrangeras som en del av Lindsdalsdagen. Ett motionslopp på 4,2 kilometer för dam och herr och de som vill springa längre kan även springa dubbel sträcka. Barn upp till 12 år springer 900 meter. Starten sker på Lindsdalsskolans multiplan och målgången är på torget. Exakt starttid är inte klar än.

Mer info Lindsdal Runt

Kalvinknatet lockar tusentals barn till Kalmarsundsparken varje år.
Foto: Johanna Eriksson
Kalvinknatet lockar tusentals barn till Kalmarsundsparken varje år.

28 maj Kalvinknatet, Kalmar:

Loppet som slagit rekord varje år och lockar tusentals barn i åldrarna 2–11 år, arrangeras på 20 platser runt om i Sverige. Första starten för de allra minsta i Kalmarsundsparken går klockan 17.30. Sträckorna är 600 meter utan tidtagning för barn födda 2013–2015, 1000 meter utan tidtagning för barn födda 2011–2012 och 1400 meter med tidtagning för barn födda 2007–2010.

Mer info om Kalvinknatet

JUNI

2 juni Skomakareloppet Misterhult:

Start och mål är vid hembygdsparken i Misterhult. Man kan välja på att springa nio kilometer eller springa eller gå-lunka-löpa 4,5 kilometer. Det finns även en klass för barn upp till sex år som springer 300 meter (start: kl 10.15) och en ungdomsklass från 7–14 år där man springer en kilometer (start klockan 10) Vuxenklasserna drar igång klockan 10.30 med gå-lunka-löp. Sedan är det en gemensam start för 4,5 km och 9 km klockan 11.

Mer info Skomakareloppet

 

En kär tradition fyller ett halvt sekel. På nationaldagen den 6 juni springs Gustav Vasa-loppet i Kalmar för 50:e gången.
Foto: Mats Holmertz
En kär tradition fyller ett halvt sekel. På nationaldagen den 6 juni springs Gustav Vasa-loppet i Kalmar för 50:e gången.

6 juni Gustav Vasa-loppet:

I år firar Gustav Vasa-loppet i Kalmar hela 50 år. Loppet som alltid springs på Sveriges nationaldag går på Stensö och är på 5,8 kilometer långt. Starten går klockan 10 på onsdagsförmiddagen.

9 juni Bergaloppet:

Bergaloppet i Kalmar går för tredje gången och är ett motionslopp som passar för alla, brukar kallas för en familjefest i Bergaområdet. Sträckan är cirka 5 km. Starten sker i Berga Parken (vid vattentornet). Mer info kommer inom på Facebook och Puls & Träning Bergastaden. Alla pengar från loppet går oavkortat till Barncancerfonden Östra.

16 juni Öland Ultra, norra Öland:

Det långa loppet på 50 kilometer startar i Böda klockan 09 och den kortare banan på 25 kilometer startar klockan 10.30 i Byxelkrok. Längs banan passerar löparna bland annat Byrums raukar, Neptuni åkrar och Trollskogen. Båda loppen har gemensam målgång på Böda Sand.

Mer info Öland Ultra

16 juni Florhultsloppet, Nybro

Det femårsjubilerande 5,7 kilometer långa loppet går på skogsvägar, stiger och lite asfalt. Man tävlar i dam- och herrklass och det finns även en lagtävling. Startskottet går klockan 14 i den lilla byn Florhult.

Mer info Florhultsloppet

I Böda Beach Run springer deltagarna i sand och vatten.
Foto: Privat
I Böda Beach Run springer deltagarna i sand och vatten.

27 juni Böda Beach Run, Öland:

Lopp i sand och vatten på Böda Sand på norra Öland. Man kan springa både 10 km, 5 kmoch 2,5 km och det finns även miniklasser för barn 10 år och yngre som springer 500 meter och ungdomsklasser för 11-15-åringar som springer 2,5 km. Barn och ungdomar börjar att starta vid klockan 18 och vid klockan 19 ger sig dam- och herrklassen iväg.

Mer info Böda Beach Run

30 juni Malkarsfemman, Kalmar:

Gå, rulla eller spring fem kilometer. Ett motionslopp som arrangeras samma dag som Kalmars halvmarathon Kalmar Malkars 21KM. Malkarsfemman startar kl 15.10 vid Malkars träningscenter på Torsåsgatan 1 i Kalmar.

Mer info Malkarsfemman

30 juni Kalmar Malkars 21KM

I år hålls Kalmars halvmara för sjätte gången. Löparna springer på en envarvsbana genom Kalmar och i år arrangeras dessutom Veteran-SM i halvmarathon i samband med Kalmar Malkars 21KM. Starten går klockan 15 vid Malkars Träningscenter på Torsåsgatan 1 i Kalmar.

Mer info Kalmar Malkars 21KM

JULI

5 juli Oskarshamns stadslopp:

Ett välgörenhetslopp i centrala Oskarshamn där olika föreningar även visar upp sina verksamheter på Stora torget. Vuxna springer 6 kilometer och kan välja på tidtagning (start klockan 19) och även icke tidtagning (start klockan 19.05). Det finns även ett minilopp (300 meter), ett barnlopp (500 meter) och ett ungdomslopp (3 km).

Mer info Oskarshamns stadslopp

6 juli Böda Sandsloppet, Öland:

Ett lopp i skogsterräng på Böda Sand. Starten för dam och herr går klockan 19 och ungdomarna börjar att springa klockan 18. Man kan välja på att springa 6,5 eller 4 km. Dessutom finns en rad barn- och ungdomsklasser.

Lördagen den 14 juli är det dags för Kalmar Swimrun där deltagarna tävlar i lag och simmar och springer.
Lördagen den 14 juli är det dags för Kalmar Swimrun där deltagarna tävlar i lag och simmar och springer.

14 juli Kalmar Swimrun:

I lag om två personer ska deltagarna ta sig runt en bana genom att simma och springa. En distans på 21,6 kilometer uppdelad på med 18 050 meter löpning och 3 550 meter simning. Starten går klockan 10 på lördagsförmiddagen. Man kan tävla i herrklass, damklass och mixklass. Inget individuellt deltagande.

Mer info Kalmar Swimrun

14 juli Alsterbro triathlon:

Ett lopp som hålls under Alsterbrodagen där deltagarna simmar 400 meter, cyklar 21 km och springer 6,5 km. Upprop och information klockan 13 vid badstrandsgrillen vid Hindsjöbadet och loppet startar klockan 14. Motionsklass herr och dam. Minimiålder 16 år men dispens kan sökas. Loppet arrangeras av Alsterbro IF.

15 juli Victorialoppet, Borgholm:

Klassikern Victorialoppet genomförs i år för 38:e gången. Förutom stora loppet på nio kilometer finns Victoriajoggen på fyra kilometer och Lilla Victorialoppet för barn med sträckor från 1,5 kilometer till två kilometer.

I år har Victorialoppet dessutom en helt ny parasportklass. Banan är flack, två kilometer lång och underlaget är en blandning av asfalt och packat grus. Nytt för i år även att att ungdomsklasserna, pojkar och flickor 16 och 18 år startar samtidigt som det stora Victorialoppet. Och även om man är under 16 år har man chansen att anmäla sig här om man vill utamana sig själv på niokilometersbanan.

Mer info Victorialoppet

21 juli Hornsjön runt:

Loppet runt Ölands enda insjö går för 41:a året i rad. Man springer på alltifrån grusvägar med öländsk kalksten till gräs, kohagar, barrskog och sanddyner och kan välja på 5,5 eller 11 kilometer. Start och mål är vid Pensionat Hornsjön. Det finns en rad barn- och ungdomsklasser med första start klockan 15. Startskottet för vuxna går klockan 17.

Mer info Hornsjön runt

24 juli Löttorpsvarvet:

Löpning i strandterräng för barn och vuxna. Distansen är 6,2 kilometer och ungdomsklasserna springer 1,4 kilometer och de yngsta 800 meter. Barnen börjar klockan 17 och vuxenklassen startar klockan 18.

Mer info Löttorpsvarvet

Skansentrampen och Öland tvärs cyklas i år för 26:e gången.
Foto: Foto: Sofia Hedman
Skansentrampen och Öland tvärs cyklas i år för 26:e gången.

28 juli Skansentrampen:

Motionslopp på cykel där man cyklar 21,5 mil på norra och mellersta Öland. Loppet startar från Skansenparken i Färjestaden.

Mer info Skansentrampen

28 juli Strandloppet, Hulterstad:

För fjärde gången ordnas Strandloppet Hulterstad på sydöstra Öland. Start på Kvarnvallens idrottsplats och sedan 6,5 kilometers löpning på Hulterstads strandängar.

28 juli Öland Tvärs:

Motionslopp på cykel från väst till öst på Öland genom Mittlandsskogen. En familjerunda på 7,5 mil. Start och mål är vid Hotell Skansen i Färjestaden. Första starten går klockan 09 och man startar i den ordning man kommer till startlinjen, 25 cyklister var 5:e minut.

Mer info Öland Tvärs

28 juli Ölandsjoggen:

Starten går på Solvallen i Persnäs och dam- och herrloppet finns i två distanser: 10 km och 4 kilometer. Dessutom finns barn- och ungdomsbanor på 1,5 km, 2,5 km och 4 km.

Mer info Ölandsjoggen

28 juli: Holmsjö Triathlon (Olympisk, Minitri och barnlopp):

Holmsjö olympiska triathlon innebär 1500 meter simning, 4 mils cykling och 1 mils löpning. Holmsjö mini-tri innebär 300 meters simning, 1,6 mil cykling och cirka 2.5 km promenad/löpning. Det hålls även ett triathlon för barn samma dag. Holmsjö ligger mellan Emmaboda och Karlskrona och tävlingarna startar och slutar vid Bredasjöns idrottsplats i Holmsjö.

Mer info Holmsjö Triathlon

AUGUSTI

Ifjol gjorde Mustafa Mohamed det – igen. På sin tredje start tog ”Musse” sin tredje seger i Kalmarmilen.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Ifjol gjorde Mustafa Mohamed det – igen. På sin tredje start tog ”Musse” sin tredje seger i Kalmarmilen.

1 augusti ATEA Kalmarmilen:

Ett millopp för damer och herrar med start och mål på Larmtorget i Kalmar där löparna även passerar publiken på Larmtorget efter avklarade 5,2 kilometer. Nytt för i år är att loppet även har en lagutmaning som riktar sig till företag och andra arbetsplatser där varje lag ska bestå av tre personer. Alla tider räknas individuellt. Startskottet för loppet går klockan 19.10.

Mer info ATEA Kalmarmilen

1 augusti Lilla ATEA Kalmarmilen:

Barnloppet hålls samma dag som stora Kalmarmilen och riktar sig till barn åldern 2–13 år. Start och målgång på Larmtorget och första start är klockan 15. Miniklassen för barn födda 2013 har ej tidtagning och en bana på 400 meter. Barn födda 2012 springer 1200 meter och har ej tidtagning. Barn födda 2005–2011 springer 1200 meter och har tidtagning.

Mer info om Lilla ATEA Kalmarmilen

Den 3–5 augusti kommer det att handla mycket om cykel i Kalmar när Hansa Bygg Grand Prix Kalmar ordnar en rad lopp som utgår från centrala stan.
Foto: Emma Arenius
Den 3–5 augusti kommer det att handla mycket om cykel i Kalmar när Hansa Bygg Grand Prix Kalmar ordnar en rad lopp som utgår från centrala stan.

3 augusti Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB:

Premiär för nytt MTB-lopp i Kalmar med start och mål i Kalmarsundsparken. Loppet startar klockan 09.30 och man välja på att cyka 20 eller 60 kilometer. Varvet som mäter 20 kilometer går i omväxlande terräng. Snabbåkta grusvägar varvat med stigar, backar, klättringar och fartfyllda utförslöpor. Hälften av varvet går vid havet med utsikt över Kalmarsund.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB

3 augusti Hansa Bygg Grand Prix Kalmar kids:

Cykellopp för barn som startar från klockan 18.30 på Larmtorget. Loppet är 1700 meter långt och för barn i åldern 6-12 år och barnen startar åldersvis. Loppet arrangeras till förmån för Barncancerfonden.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix Kalmar kids

4 augusti Ölands marathon:

Start och mål för Ölands marathon är torget i Löttorp på norra Öland. Starten går klockan 15 på lördagseftermiddagen. Tävlingen är för män och kvinnor i olika tävlingsklasser och tävlingen gäller även som DM för Småland och som Ölandsmästerskap.

Mer info Ölands marathon

5 augusti Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Open:

Cykellopp för motionärer med start och mål på Stortorget i Kalmar. Finns i tre distanser: 130 km. 60 km och 30 km. Starten går från klockan 10.30 och cyklisterna i 130 km-loppet och 60 km-loppet delas in i två fartgrupper.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Open

5 augusti Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Chase the pros:

Loppet arrangeras i samband med Hansa Bygg Kalmar Grand Prix Open med start och mål på Stortorget i Kalmar. Banan som är 180 kilometer är i stort sett densamma som dagen innan körts av de internationella cyklisterna som tävlat i UCI-klassen Loppet körs på en slinga bestående av fyra varv. För att få ge sig ut på sista varvet, och därmed fullfölja hela loppet, måste man hålla ett tempo på runt 33 km/h. Kommer man för sent till sista varvningen dras snöret och då cyklar man istället 130 kilometersbanan in i mål.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Chase the pros

Onsdagen den 15 augusti börjar årets Ironmanvecka på riktigt i Kalmar när startskottet går för utsålda minitriathlonen Kalmar Mini Tri.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Onsdagen den 15 augusti börjar årets Ironmanvecka på riktigt i Kalmar när startskottet går för utsålda minitriathlonen Kalmar Mini Tri.

15 augusti Kalmar Mini Tri:

Triathlon med 520 meter simning, 18 km cykling och 4,2 km löpning. Starten går vid Kattrumpan i Kalmar med målgång på Stortorget.

Mer info Kalmar Mini Tri

17 augusti Ironkids, Kalmar:

För barn mellan 3 och 13 år. Ett ”fun run” utan tävlingsmoment där barnen springer i samma miljö som deltagarna i Ironman Kalmar. Startgrupper från klockan 16 vid Domkyrkan i Kalmar.

Mer info Ironkids

Ironman Kalmar har blivit en folkfest som börjar redan före klockan sju på morgonen och pågår nästan fram till midnatt.
Foto: Suvad Mrkonjic
Ironman Kalmar har blivit en folkfest som börjar redan före klockan sju på morgonen och pågår nästan fram till midnatt.

18 augusti Ironman Kalmar:

I år går folkfesten Ironman Kalmar för sjunde året. Deltagarna simmar 3,8 km, cyklar 18 mil och springer ett marathon.

Mer info Ironman Kalmar

11 augusti Blomsterloppet:

Start och mål vid Ålems OK:s klubbstuga i Långehäll, Blomstermåla. Vuxna kan välja på att springa 11,4 kilometer eller 5,7 kilometer och starten går klockan 11. Det finns även flera barn- och ungdomsklasser att välja på, starten där går klockan 10.30.

Mer info Blomsterloppet

Ifjol sprang 1400 löpare Nattloppet i Kalmar.
Foto: Anton Lernstål
Ifjol sprang 1400 löpare Nattloppet i Kalmar.

25 augusti Nattloppet, Kalmar:

Upplevelselopp på fem kilometer med belysning och musik längs vägen. Starten på Stortorget går klockan 22 på lördagskvällen. Ifjol deltog 1400 löpare i Nattloppet.

Mer info Nattloppet

25–26 augusti Cykelhelg med Dacketrampen, Emmaboda:

Klockan 08 på söndagsmorgonen den 26 augusti går starten för cykelloppet Dacketrampen i Emmaboda för 46:e gången. Där kan man välja på att cykla 100 eller 40 kilometer. Men redan på lördagen kan man cykla, då arrangeras Familjetrampen på 17 kilometer där olika kulturstopp, bingo och fika/skoj-stopp dyker upp längs med vägen.

Mer info Dacketrampen

SEPTEMBER

1 september Spring Hultsfred:

Hultsfreds stora löpartävling med både marathon, halvmarathon och lopp på 10,5 och 5,5 kilometer.

Mer info: Spring Hultsfred

Hipp hurra för Ölandsrundan som firar 50 år i år. På bilden ser ni Hugo och Tommy Rydén, två av cyklisterna som deltog i loppet ifjol.
Foto: Mats Andersson
Hipp hurra för Ölandsrundan som firar 50 år i år. På bilden ser ni Hugo och Tommy Rydén, två av cyklisterna som deltog i loppet ifjol.

2 september Ölandsrundan:

Cykelklassikern rullar i år för 50:e gången! Stora rundan på 12 mil, lilla på 6 mil och jubileumsrundan på 3,5 mil. Start på hamnplanen i Färjestaden med målgång vid Hotell Skansen i Färjestaden. Efter cyklingen blir det som vanligt, då serveras Ölands landskapsrätt – kroppkakor.

Mer info Ölandsrundan

8 september, Svartbäcksmåladagen, Nybro:

En dag med flera utmaningar. Klockan 10.30 drar back/trailloppet igång där man springer en slinga uppför Slalombacken och vidare på Svartbäcksmålas trailspår, två varv som ger en sträcka på 3–4 kilometer. Klockan 12.30 går startskottet för 5-kilometersloppet i spåret. Det finns dessutom ett ungdomslopp på 1400 meter (9–12 år, kl 12) och ett barnlopp på 700 meter (3–8 år, kl 11.30)

Mer info Svartbäcksmåladagen

15 september Örsjösjön Runt:

5,6 kilometers löpning i småkuperad terräng runt sjön. Dam- och herrklass. Omklädningsrum och servering. Start på Strandängens Idrottsplats i Örsjö klockan 14.

OKTOBER

6 oktober, Världens barn-loppet, Kalmar:

Gå, jogga eller löp i din egen takt. Motionsrundan på 4,5 kilometer startar vid Guldfågeln Arena på lördagsförmiddagen klockan 11.

Mer info Världens barn-loppet

13 oktober Ekerumsloppet, Öland:

Höstlopp på terrängstigar i naturen runt Ekerum och Rällaskogen. Dam och herr springer 10 kilometer med start klockan 11 och barn i åldern 13 år och yngre springer 1,6 kilometer med start klockan 10.

Mer info Ekerumsloppet

DECEMBER

Sylvesterloppet har blivit en riktig nyårsklassiker i Kalmar. 2017 valde över 1000 personer att avsluta året med att springa loppet som startar på Fredriksskans.
Foto: Max Axelsson
Sylvesterloppet har blivit en riktig nyårsklassiker i Kalmar. 2017 valde över 1000 personer att avsluta året med att springa loppet som startar på Fredriksskans.

31 december Sylvesterloppet, Kalmar:

Kalmars nyårsklassiker bara växer. Ifjol anmälde sig över 1000 personer och det gör Kalmars lopp till det näst största Sylvesterloppet i Sverige. Dam och herr kan välja på distanserna fem eller tio kilometer. Dessutom finns barn- och ungdomsklasser på 700 meter, 1200 meter och 2400 meter. Starten går på Fredriksskans i Kalmar. Klockan 10 börjar ungdomsklasserna och klockan 11 startar de vuxna.

Mer info Sylvesterloppet