Feature

Grillade lövbiffsspett

Feature Artikeln publicerades
Varför inte testa grillade lövbiffsspett i sommar?
Foto: Olof Elm
Varför inte testa grillade lövbiffsspett i sommar?

4 portioner: Saftiga, marinerade spett som snabbt blir en ny favorit! Tidsåtgång: ca 15 minuter + tid att marineras + tid på grillen

Marinad:

2 msk japansk soja

2 msk teriyakisås

4 msk sweet chili-sås

2 msk solrosolja

1 msk sesamolja

----------

1 msk sesamfrön, rostade

8 skivor lövbiff

Grillspett

Rör samman ingredienserna till marinaden. Skär lövbiffen i remsor och lägg ner i marinaden. Täck över och ställ in i kylen. Låt marinera i minst 2 timmar, gärna längre.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna ett par minuter tills de får färg och börjar dofta. Ställ åt sidan.

Trä upp de marinerade remsorna på spett, ungefär som ett dragspel, och grilla dem snabbt. Grilla inte för länge, då kan de bli lite torra. Strö rostade sesamfrön över spetten vid servering.