Annons

Grillade lövbiffsspett

4 portioner: Saftiga, marinerade spett som snabbt blir en ny favorit! Tidsåtgång: ca 15 minuter + tid att marineras + tid på grillen
Publicerad 26 maj 2018
Varför inte testa grillade lövbiffsspett i sommar?
Varför inte testa grillade lövbiffsspett i sommar?Foto: Olof Elm

Marinad:

2 msk japansk soja

Annons

2 msk teriyakisås

4 msk sweet chili-sås

2 msk solrosolja

1 msk sesamolja

----------

1 msk sesamfrön, rostade

8 skivor lövbiff

Grillspett

Rör samman ingredienserna till marinaden. Skär lövbiffen i remsor och lägg ner i marinaden. Täck över och ställ in i kylen. Låt marinera i minst 2 timmar, gärna längre.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna ett par minuter tills de får färg och börjar dofta. Ställ åt sidan.

Annons

Trä upp de marinerade remsorna på spett, ungefär som ett dragspel, och grilla dem snabbt. Grilla inte för länge, då kan de bli lite torra. Strö rostade sesamfrön över spetten vid servering.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons